Terug naar overzicht Terug

Bijzondere Eredivisie op thuisshirt FC Emmen


Voor de tweede seizoenshelft schenkt hoofdsponsor Hitachi Capital Mobility een positie op de achterzijde van het thuisshirt van FC Emmen aan de Bijzondere Eredivisie. Gedurende de eerste seizoenshelft pronkte het Nationaal Ouderenfonds op die positie.

De Bijzondere Eredivisie is een landelijke voetbalcompetitie voor G-voetbalteams. Het is een initiatief van de VriendenLoterij en de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind. FC Emmen is een van de clubs met een G-voetbalelftal in de Bijzondere Eredivisie.


“Als enige Drentse eredivisieclub lopen wij niet weg voor onze maatschappelijke verantwoordelijkheid,” aldus Ben Haverkort, directeur van FC Emmen. “Sterker nog, we zijn er trots op dat we een maatschappelijke functie hebben. Niets is mooier voor een voetbalclub dan extra aandacht te kunnen schenken aan jonge voetballers voor wie iets als voetballen niet vanzelfsprekend is.”

Gert Veenstra, algemeen directeur van Hitachi Capital Mobility, geniet van de positieve aandacht die goede doelen op deze manier krijgen: “Hitachi capital Mobility is blij met de nieuwe partner op het shirt van FC Emmen. De Bijzondere Eredivisie is een fantastisch initiatief en wij willen dit dan ook graag ondersteunen.”

Dorine Manson, Managing Director VriendenLoterij: “Wat een mooi gebaar van FC Emmen om het logo van de Bijzondere Eredivisie op het thuisshirt te zetten. Hiermee wordt de nationale competitie voor G-voetballers extra onder de aandacht gebracht. De Bijzondere Eredivisie is wat ons betreft een prachtig voorbeeld van hoe we mensen die dat goed kunnen gebruiken, een steuntje in de rug geven zodat ze kunnen meedoen. En dat is wat we met de VriendenLoterij nastreven.”

Ook directeur Henk-Willem Laan van het Gehandicapte Kind is enthousiast over het nieuwe shirt van FC Emmen: “De Bijzondere Eredivisie gaat over trots en verbondenheid: de verbondenheid tussen sporters met en zonder handicap en de trots van de gehandicapte kinderen die op het veld mogen schitteren. Door het logo van de Bijzondere Eredivisie op de thuisshirts te plaatsen, laat FC Emmen zien hoezeer de club deze gedachte omarmt.”