FC Emmen onder 19 is Fortuna Sittard de baas

FC Emmen JO19-Fortuna Sittard JO19  3-0
De formatie uit Limburg gaf vanaf de start volgas zodat FC Emmen in de beginfase niet aan voetballen toe kwam. Toch waren de betere kansen in die fase voor de thuisploeg. Luciano Carty, de uitblinker bij de Emmenaren, was er in de vijfde minuut bijna door en Bjorn Klaassens zag zijn voorzet bovenop de dwarslat eindigen. FC Emmen kwam beter in de wedstrijd hoewel tegen het einde van de eerste helft Fortuna weer kwam opzetten. De rust ging echter in met een dubbelblanke stand.  Na de thee ging FC Emmen wat nauwkeuriger spelen terwijl Fortuna niet meer de energie zoals in de eerste helft kon opbrengen. De score werd in de 58e minuut geopend door Luciano Carty met een wonderschone treffer. Bjorn Plaggenborg was bij de voorbereiding betrokken. Twintig minuten voor het einde werd een Fortunees met rood uit het veld gestuurd wat tevens een vrije trap voor de thuisclub tot gevolg had. De koud in het veld staande Ben Scholte krulde de bal over de muur voor de 2-0. De wedstrijd was hiermee in feite gespeeld en FC Emmen voegde er in de 78e minuut nog een derde treffer aan toe. Maker was Amadou van Leeuwen met een bekeken schot van halverwege de helft.
FC Emmen JO19: Haak; Dijk, Van Leeuwen, Luchies, Klaassens, Caciano (81. Poulina), Adams, Carty (85. Draisma), Plaggenborg, Bolks (79. Slor), Welles (69. Scholte).

SC Cambuur JO17-FC Emmen JO17 0-0
FC Emmen onder 17 is de tweede divisie begonnen met een gelijkspel. De ploeg van trainer Björn Zwikker speelde met 0-0 gelijk op bezoek bij SC Cambuur Leeuwarden. FC Emmen onder 17 begon de wedstrijd met een sterk verdedigend blok en liet de bal aan de thuisploeg. Toch kwamen de Emmenaren er zelf ook een aantal keren goed uit. Spits Jamai Kriekjes kreeg een aantal goede kansen, maar de keeper van de thuisclub stond succes in de weg. In de tweede helft hetzelfde spelbeeld, maar FC Emmen  werd zelf minder gevaarlijk. In de slotfase ging de bal op de stip voor Cambuur onder 17. De goed keepende Wouter Sibon pakte vervolgens de strafschop, waardoor FC Emmen een punt pakte.
FC Emmen JO17: Wouter Sibon, Djairo Fik, Dave Funke, Maurice Tinholt, Vincent de Roo, Jerginio Laken, Thom Hulshof (69. Nigel Teterissa), David Brouwer (50. Jordy Egberts), Joey Roufs, Tyrell Strik (52. Damiën Zwikker), Jamai Kriekjes.

FC Emmen JO15(1)-Drachtster Boys JO15(1) 12-1
De uitslag laat niets aan duidelijkheid niets te wensen voor, de Friezen kwamen er op de Meerdijk totaal niet aan te pas. De score werd al in de derde minuut geopend door Mats Kartoidjojo na een pass van Jan Doldersum. Daarna was het de beurt aan Joel Paulina die van de 9e tot en met de 22e minuut een echte hattrick scoorde. Daarna liep de score regelmatig op met achtereenvolgens goals van Hank Bosch, Jan Doldersum, Thom Bijkerk en Jan Doldersum uit een strafschop. Bij 8-0 scoorde Drachtster Boys de eretreffer met de 8-1. Thom Bijkerk, Dardan Sahi, Joel Paulina en Jesper Mosselaar tekenden voor de 12-1.
mats-jan

Mats Kartoidjojo (links) en Jan Doldersum waren productief voor onder 15.

FC Emmen JO15(2)-Schalkhaar JO15(1) 2-3

AFC JO13(1)-FC Emmen JO13(1) 1-2
Na twee nederlagen op rij had FC Emmen onder 13 de punten hard nodig. De ploeg uit Amsterdam ging de duels hard in en zette veel druk. De score werd geopend in de 21e minuut door een mooie vrije trap aan de linker kant van Jael Boer en ingeschoten door Stan van Manen: 0-1. Ook AFC kreeg kansen in de eerste helft en schoot tweemaal op de lat. De teams waren aan elkaar gewaagd en in de 40e minuut scoorde de rechtsachter van AFC na een fraaie solo actie de 1-1 binnen. Beide ploegen gingen voor de winst en in de 58e minuut werd de spits van FC Emmen Daan Lambers opzichtig vastgehouden in het strafschopgebied. De scheidsrechter floot terecht voor een penalty. Rinse Sietsma nam het karwei op zich en schoot de penalty binnen: 1-2. Met nog een aantal minuten te spelen werd het echt heel spannend, na een corner van AFC werd de bal maar liefst vier keer van de lijn gehaald door de verdediging van FC Emmen. Maar de 1-2 werd over de streep getrokken.

DZC ’68 JO13(1)-FC Emmen JO13(2) 3-2
De Emmenaren gingen in Doetinchem aardig van start maar moesten wel al in de derde minuut de eerste tegengoal incasseren. De spits van de thuisploeg kwam oog-in-oog met de Emmer doelman Bjorn Kadijk te staan en werkte de kans keurig af: 1-0. FC Emmen liet zich echter niet uit het eigen spel halen en werd daarvoor beloond in de 17e minuut met de gelijkmaker van Guus Lutjeboer op aangeven van Amadou Doumbouya: 1-1. Wesley Kuiper werd in de negende minuut vrij voor de keeper gezet, hij schoot echter de bal recht in de handen van de keeper. DZC bleef daarna gevaarlijk en ging met een 2-1 voorsprong de rust in na een schot vanaf twintig meter. Kort na rust leek FC Emmen op gelijke hoogte te komen maar Silvan Brakel werd buitenspel gegeven. DZC scoorde vier minuten later wel de 3-1. Silvan Brakel verkleinde kort daarna met een prachtige lob de 3-2. De thuisploeg kreeg nog een kans op 4-2 en in de laatste minuut mocht FC Emmen nog een hoekschop nemen die een te zachte kopbal van Kyan Schoo opleverde waardoor de eindstand 3-2 werd.

Gorecht JO11-FC Emmen JO11(1) 3-3
Onder mooie omstandigheden werd er op een klein kunstgrasveld in Haren afgetrapt tegen Gorecht onder 11. Na een wat aftastend begin van beide partijen werd het door half ingrijpen van FC Emmen kant na vijf minuten 1-0. Een waarschuwing zou dit blijken, want na acht minuten viel een vrije bal voor Gorecht ook binnen. FC Emmen had moeite om de ruimtes te vinden op het kleine kunstgrasveld. In de 18e minuut leverde een geweldig schot van Pepijn Grimme de 2-1 op. Voor de rust kreeg FC Emmen kansen op meer, maar werd er niet gescoord. Na de rust kwam Gorecht scherp uit de kleedkamer en leverde een counter in de 31 minuut de 3-1 op. Na een paar goede combinaties scoorde Luuk Fokkens in de 36e en 39e minuut de 3-2 en 3-3. In de laatste minuten van de wedstrijd kon zowel de gasten als de thuisploeg er nog met de punten vandoor. Toch bleef de wedstrijd steken op 3-3.