FC Emmen onder 19 boekt tweede bekerzege

FC Emmen onder 19 heeft ook de tweede bekerwedstrijd in winst omgezet. In de JENS Vesting werd Achilles 1984 onder 19 met 4-0 geklopt na een 1-0 stand bij het ingaan van de rust. De Assenaren speelden in een 5-3-2 formatie in de hoop om de schade zo veel mogelijk beperkt te houden en slaagden daar in de eerste helft redelijk in.

De Emmenaren konden nauwelijks door de veelbenige verdediging heen dringen en bovendien liet de thuisclub de kansen die er wel waren meestal liggen. Uitgezonderd de 1-0 in de 20e minuut van Raphael Ngendakumana met een verwoestend diagonaal schot in de verste hoek: 1-0.
Na de pauze verhoogde FC Emmen de druk aanzienlijk en Achilles 1894 kwam amper meer over de middenlijn. Het leidde al in de 53e minuut tot de 2-0 maar wel met medewerking van een Asser verdediger. Levon van Dijk en Emiel Bijlsma (paal) waren dicht bij de derde treffer die uiteindelijk op naam kwam van Jan Scholten in de 77e minuut. Negen minuten voor tijd bepaalde Sander de Grote de eindstand op 4-0.
FC Emmen JO19: Wolters; Sliedrecht, Wielink, Van Dijk (70. Jan Scholten), Van den Berg (77. Van der Heide), Berends, Bijlsma, Ngendakumana (70. Deiman), Engbers (70. Jochem Scholten), Scheper, De Grote.