FC Emmen onder 19 gooit Ajax uit de beker

Ajax JO19-FC Emmen JO19 2-4 (beker)
FC Emmen 0nder 19 zorgde voor een sensatie door het vlaggenschip van de Ajax opleiding met 4-2 uit het bekertoernooi te knikkeren. De Emmenaren kwamen in de zesde minuut op voorsprong door toedoen van Lesley Osazee met een solo vanaf de middencirkel. Martijn Kaars bracht de partijen drie minuten later weer op gelijke hoogte. Na een kwartier spelen nam FC Emmen wederom een voorsprong toen Bas Aalderink attent was bij slecht uitverdedigen van Ajax en met een breedtepass Thijs Dallinga in staat stelde de 1-2 scoren. Ajax, met John Heitinga als coach, kreeg uiteraard ook kansen maar Lorenzo Hindriks zette de Emmenaren op slag van rust op een 1-3 voorsprong. De assist kwam deze keer van Thijs Dallinga. Het werd in de 51e minuut zelfs nog 1-4 toen Thijs Dallinga een door Ricardo Farcas veroorzaakte strafschop via de vingertoppen van de Ajax keeper binnenschoot. In de 68e minuut verkleinde Jurgen Ekkelenkamp tot 2-4 en verder liet FC Emmen de Amsterdammers niet komen hoewel de thuisploeg nog een aantal goede mogelijkheden kreeg.
Bij FC Emmen viel Luciano Carty uit met een diepe vleeswond die in het AMC moest worden gehecht.
FC Emmen JO19: Jalving; Carty (46. Roosken), Berends, Timmerman, Engbers, Osazee, Deiman, Hindriks, Quispel (74. Margaritha), Aalderink (86. Verheul), Dallinga.

Ajax TV

Utrecht JO17-FC Emmen JO17 4-1
FC Emmen onder 17 is tegen de tweede nederlaag op rij aangelopen. Op bezoek bij FC Utrecht onder 17 verloor de ploeg van trainer Rick Slor met 4-1. De Emmenaren begonnen net als vorige week goed aan de wedstrijd. Een echte kans kregen de Emmenaren echter niet. In de tiende minuut kwam FC Utrecht onder 17 wel op voorsprong. Doelman Yme Meijer verspeelde bal en was vervolgens kansloos na een hard schot in de bovenhoek. Even later werd het door een schitterende vrije trap zelfs 2-0 voor de Utrechters. Maar al snel maakte Ben Scholte de aansluitingstreffer. Hij kon binnen koppen na een voorzet van Bjørn Plaggenborg. Maar vlak voor de rust zette de thuisploeg de marge weer op twee: 3-1. In de tweede helft kregen beide ploegen weinig kansen. De grootste kans was voor FC Emmen onder 17, maar aanvoerder Jordy Luchies miste een strafschop. Hierdoor kwam FC Emmen helaas niet meer in de wedstrijd. In blessuretijd viel alsnog de 4-1. Volgende week zaterdag speelt FC Emmen onder 17 de thuiswedstrijd tegen Vitesse onder 17.
FC Emmen JO17: Yme Meijer, Tom Bosman, Bjorn Klaassens, Lars Dijk (Rowin Schuiling/65), Jordy Luchies, Mart Bloeming, Emiel de Vries (Toine Slor/70), Jelmer Keen, Bjørn Plaggenborg (Job Vermeulen/70), Ben Scholte, Jeroen Welles (Leon Draisma/65).

MVV JO14-FC Emmen JO14 2-5
In de Maastrichtse Geusselt speelde FC Emmen een zeer matige eerste helft. Na een aardig begin zakte het ver terug. Er werd geen druk gezet en duels werden niet gewonnen. MVV kon naar hartenlust voetballen en op de 2-0 ruststand viel niets af te dingen. Er was geen enkele beleving. Na een donderspeech van de trainer kwam FC Emmen goed uit de kleedkamer. Dat resulteerde meteen in de 2-1 door Florian Zegiri. De druk werd opgevoerd en binnen drie minuten was het weer gelijk na een doelpunt van Kas Lamberink. In de 42ste minuut schoot Tim Lemmen de 2-3 binnen nadat MVV met man en macht op de doellijn met een aantal verdachte handsballen probeerde de nederlaag te voorkomen. Na nog een mooie doelpunt van opnieuw Florian Zegiri en ook nog een goal van Stefan Kuik werd de eindstand 2-5. Na een uitermate zwakke eerste helft toonde FC Emmen veerkracht en speelde in de tweede helft uitstekend voetbal met veel druk naar voren.
FC Emmen JO14: De Vree, Meijer, Egberts, Boer, Brouwer, Zwikker (Kuik), Ridderbusch (Falke), Tempelman, Van der Haar (Lemmen), Lamberink, Zegiri.

FC Emmen JO15-Be Quick 1887 JO15 6-4 (oefen)
FC Emmen onder 15 gebruikte het competitievrije weekeinde door te oefenen tegen Be Quick 1887. De Emmenaren met o.a. twee onder 13 spelers in de gelederen speelden een goede eerste helft waarin een 5-1 voorsprong werd opgebouwd. Jamai Kriekjes (2e), Maurice Tinholt (11e), Elija Mansaray (21e), Jamai Kriekjes (23e) en Maurice Tinmholt (34e) scoorden de Emmer goals. na de rust liet FC Emmen wat steekjes vallen zodat de Groningers drie keer konden scoren. Jamai Kriekjes had daar tussen door in de 64e minuut wel voor de 6-2 gezorgd.
FC Emmen JO15: Roewen; Drayer, Funke, Meijles, Mansaray, Hulshof, Broers, Slomp, IJpelaar, Kriekjes, Tinholt. Wissels: Fransen, Kartoidjojo, Bijkerk.

FC Emmen JO13-FC Volendam JO13 1-1