FC Emmen onder 17 verliest nipt van SC Heerenveen

FC Emmen JO17-SC Heerenveen JO17  1-2
In de eerste helft was het een eenzijdige vertoning, de gasten uit Friesland waren heer en meester en wat FC Emmen betrof was het alleen maar proberen tegen te houden. Tot twee keer toe lukte dat niet want in de 32e en 35e minuut liep SC Heerenveen naar 0-2 via de doelpuntenmakers Nordin Sahboun en Rein Smit. Bovendien moest Bjorn Plaggenborg al na twintig minuten worden gewisseld met een pijnlijke ribbenkast. Na rust keerde ook aanvaller Ben Scholte niet terug omdat hij zich niet lekker voelde. Het zag er dus niet florissant uit voor de Emmenaren die hun thuiswedstrijd op sportpark Meerdijk Noord afwikkelden. Maar dat  voorgevoel kwam niet uit want de Emmenaren rechtten de ruggen en kregen ook kansen. Zo kreeg Jeroen Welles een prima kans maar mikte net naast. In de 68e minuut was het wel raak toen invaller Jelmer  Keen de bal langs de Heerenveense goalie Thijs Ouwehand frommelde. FC Emmen probeerde er nog meer uit te halen maar slaagde daarin niet.
FC Emmen JO17: Meier; Bloeming (60. Keen), Luchies, Bosman, Klaassens, Schuiling, Slor, Draisma (65. Lie-a-Lien), Scholte (41. Dijk), Plaggenborg (23. Vermeulen), Welles.

welles-chima anyasi

Jeroen Welles (rechts) in duel met Chima Anyasi.

PEC Zwolle JO15-FC Emmen JO15 2-0
FC Emmen begon best redelijk aan het duel in Zwolle. Het zat goed in de wedstrijd tegen een iets beter PEC Zwolle. Maar in de twaalfde minuut liet de ploeg van trainer Marco Sanders zich verrassen. Een vrije trap van buiten de zestien werd te slap verdedigend waardoor de Zwolse spits vrij voor doelman Wouter Sibon kwam te staan en geen fout maakte. Drie minuten later maakte Dave Funke hands wat een strafschop tot gevolg had die foutloos werd benut: 2-0. De tegenslag voor FC Emmen hield niet op want in de 20e minuut moest Djairo Fik met een rode kaart het veld verlaten. Maar de tien Emmenaren weerden zich vervolgens prima en gaven weinig of geen kansen meer weg. De inzet was optimaal maar om zelf nog tot grote mogelijkheden te komen was net iets te veel gevraagd.
FC Emmen JO15: Sibon; Mansaray, De Roo, Engbers (55. Brouwer), Funke, Hulshof, Roufs, Broers (36. IJpelaar), Fik, Tinholt (55. Fransen), Kroekjes.

FC Emmen JO13(2)-GVAV Rapiditas JO13 5-3
FC Emmen onder 13(2) heeft zich keurig hersteld van de 5-0 nederlaag in het vorige weekeinde door GVAV Rapiditas met 5-3 te verslaan. De Emmenaren kwamen al in de tweede minuut op voorsprong via Mike Kriekjes. GVAV was vooral gevaarlijk door een paar snelle spitsen en kwam na een kwartier dan ook op gelijke hoogte. In de 23e minuut kwam FC Emmen opnieuw op voorsprong door Jayden van Damme en nog voor rust bracht Mike Kriekjes de stand op 3-1. Na rust werd het een leuke wedstrijd waarin FC Emmen meer controle op het middenveld had. Toch was het GVAV dat eerst scoorde en de stand op 3-2 bracht. Uit een van meerdere kansen scoorde Christiaan Oranen vervolgens de 4-2 maar GVAV bleek een taaie tegenstander en kwam weer terug tot 4-3. Het laatste woord kreeg echter Yoshua Woest die na een assist van Bas Mertens de eindstand op 5-3 bepaalde.
FC Emmen JO13(2):  Kuiper; Dekker, Ruigrok, Jonker, Van Damme, Mertens, Woest, Kriekjes, Oranen, Cissy (Ten Napel), Neswynama  (Joseph).

FC Twente JO13-FC Emmen JO13(1) 5-1

Emmen JO11(1)-FVC JO11 9-0

Emmen JO11(2)-Raptim JO11 8-1