FC Emmen onder 17 naar tweede divisie

FC Emmen onder 17 heeft in de tweede ronde van de play offs met 3-2 verloren van Roda JC onder 17. Het gevolg van deze uitslag is dat de Emmenaren het volgende seizoen een trapje lager, in de tweede divisie, moeten uitkomen.

FC Emmen o17 speelde in het Parkstad Limburg Stadion in Kerkrade een zeer slechte eerste helft. De thuisploeg was feller en kwam in de 22e minuut op een 1-0 voorsprong. En nog voor rust werd de voorsprong verdubbeld, na slecht uitverdedigen aan de kant van FC Emmen o17. In de tweede helft moesten de Emmenaren aan de bak. Het moest minimaal twee keer scoren om op zijn minst een verlenging af te dwingen. Maar het liep anders. Roda JC maakte na opnieuw een verdedigingsfout al snel de 3-0. Doelpuntenmaker was Kasper Spierings die ook de twee andere goals van de Limburgers scoorde. Uit verslagen positie kwam FC Emmen o17 toch nog terug in de wedstrijd. Bjørn Plaggenborg haalde van ver uit en knalde de 3-1 binnen. En even later viel zelfs de aansluitingstreffer. Invaller Maurice Tinholt schoot de 3-2 binnen in de verre hoek. Met nog twintig minuten op de klok werd het toch nog spannend, maar er vielen geen doelpunten meer. De teleurstelling bij de Emmenaren was enorm, zeker ook bij trainer Rick Slor die het komende seizoen niet terugkeert.
FC Emmen JO17: Yme Meier, Djairo Fik, Bjorn Klaassens (Jan ten Cate/72), Dave Funke, Vincent de Roo, Thom Hulshof (Joey Roefs/52), Bjørn Plaggenborg (Jairick Poulina/52), Toine Slor (Elijah Mansaray/41), Lars Dijk, Job Vermeulen (Maurice Tinholt/38), Jamai Kriekjes.