FC Emmen onder 17 blijft winnen

FC Emmen onder 17 heeft een nuttige maar ook moeizame zege geboekt in Drachten. De ploeg van trainer Björn Zwikker won met 2-1 van Drachtster Boys JO17-1. De Emmenaren blijven daardoor meedraaien in de top van de tweede divisie. FC Emmen onder 17 moest het spel maken maar speelde een slordige wedstrijd. De thuisploeg leek zelfs de openingstreffer te scoren, maar de goal werd wegens een duw op doelman Wouter Sibon terecht afgekeurd. FC Emmen had grotendeels balbezit, maar tot echt grote kansen kwam het voor rust niet.

Na twee wisselingen kwam FC Emmen onder 17 agressiever uit de kleedkamer. Uit een voorzet van invaller Jerginio Laken scoorde Edgar Meijles de belangrijke openingstreffer. Even later was Jerginio Laken zelf trefzeker. Na een goede individuele actie schoot hij hard binnen. De wedstrijd leek op slot te zitten, maar Drachtster Boys onder 17 scoorde vier minuten voor tijd door Jesse Huizinga tegen: 1-2. De overwinning kwam echter niet meer in gevaar.

FC Emmen JO17: Wouter Sibon, Djairo Fik, Maurice Tinholt, Dave Funke, Jordy Egberts, David Brouwer (41. Jerginio Laken), Thom Hulshof (70. Stefan Kuik), Elijah Mansaray (62. Damien Zwikker, Joey Roufs, Edgar Meijles, Tyrell Strik (41. Nigel Teterissa).

FC Emmen JO19-Vitesse Arnhem JO19 1-3
De Emmenaren zullen grote moeite hebben zich op het niveau van de eerste divisie Hoog te handhaven want tegen Vitesse was het de vierde verliesbeurt op rij. Toch speelden de Emmenaren geen slechte wedstrijd en waren in fase gelijkwaardig aan Vitesse. Uiteindelijk gaven twee vrije trappen de beslissing in het voordeel van de gasten. FC Emmen speelde een degelijke eerste helft via een goed gesloten defensie. De 0-1 viel echter indirect uit een vrije trap in de 31e minuut. De vrije trap belandde op de paal waarna Vitesse het afmaakte: 0-1. Drie minuten later kreeg ook FC Emmen uit een vrije trap een kans maar Joris Adams mikte over. Na de rust startte FC Emmen met een overwicht en kreeg ook via Lentini Caciano twee kansen die echter geen succes opleverden. In de 64e minuut werd echter de achterstand verdubbeld toen Vitesse uit een vrije trap raak schoot: 0-2. Twee minuten voor tijd verkleinde FC Emmen tot 1-2 door een treffer van Jeroen Welles. FC Emmen ging vervolgens op volle sterkte inclusief doelman in het offensief maar kreeg in de slotminuut de 1-3 om de oren.
FC Emmen JO19: Haak; Van Leeuwen, Dijk, Luchies, Klaassens, Aalderink (71. Welles), Scholte, Adams, Carty (71. Koelewijn, Plaggenborg (81. Slor), Caciano.

FC Emmen JO15(2)-FC Trias JO15 1-3
FC Emmen onder 14 kon thuis niet winnen van FC Trias JO15-1 uit Winterswijk. De ploeg van Matthias Maurer kwam, op het moeilijk bespeelbare veld bij VV Emmen, enigszins tegen de verhouding in op een 0-1 achterstand. De sterke spits van FC Trias profiteerde optimaal van een lange bal. Na rust kwam de onder 14 goed uit de startblokken. Joep ten Napel schoot 9 minuten na rust de gelijkmaker binnen, na een verrassend genomen vrije bal. Emmen ging na de gelijkmaker op zoek naar de voorsprong, maar kreeg de deksel op de neus. De lange en sterke spits van FC Trias wist nog tweemaal te scoren, waardoor de Emmenaren na afloop met lege handen stonden.

Rohda Raalte JO13 (G)-FC Emmen JO13(2) 2-0
De eerste 15 minuten probeerde FC Emmen de bal met hoog tempo het Rohda blok kapot te spelen. De Emmenaren waren echter iets in de minderheid, het baltempo lag ook iets te laag en goede aanvallen en kansen ontbraken. Na een kwartier ontstond pas de eerste counter van Rohda welke prima gepareerd werd door keeper Björn Kadijk. Het spel oogde rommelig en vanuit de blind weggetrapte ballen naar voren van Rohda, probeerde FC Emmen het spel weer op te zetten. Na eerst een missertje die niet fataal werd kwam kort daarop de 1-0 tot stand. Een paar minuten later werd een schot van ca 25 meter door keeper Björn Kadijk gekeerd. In de tweede helft hetzelfde beeld. Veel 1-op-1 dekking door Rohda met wat duw en trekwerk en de lange halen naar voren. In de 23e minuut kwam Rohda fortuinlijk op 2-0. Een hoekschop werd via de knie van Kyan Schoo tot de 2-0 gepromoveerd. De thuisclub bleef daarna gevaarlijk maar doelman Joris van der Berg en de lat stonden verdere goals in de weg.

FC Emmen JO15-Be Quick 1887 JO15 1-0
De wedstrijd begon nerveus, veel aftasten en kijken wie het eerst een foutje zou gaan maken. De eerste mogelijkheid was voor FC Emmen maar deze werd door Dardan Sehi niet benut. Het spel golfde vervolgens op en neer met vlak voor rust nog een goede mogelijkheid voor Hank Bosch maar zijn poging ging voorlangs. De beste kans voor Be Quick viel net voor rust maar de attent reagerende keeper Harm Jipping hield zijn doel schoon. In de tweede helft was er een sterker FC Emmen dat gelijk druk zette en dit leverde een paar mooie aanvallen en doelpogingen op. De eerste mogelijkheid was voor Jan Doldersum maar zijn schot werd gekeerd door de goed spelende keeper van de gasten. Hierna kwamen er schoten van Yoshua Woest, Hank Bosch en Mats Kartoidjojo maar steeds stond de doelman van Be Quick succes in de weg! Uit een hoekschop werd er dan uiteindelijk gescoord via een kopbal van Janiek Jongsma. Het mooiste moment was een goed lopende aanval over meerdere schijven en de steekbal van Dardan Sehi op Hank Bosch doch deze goal werd wegens buitenspel geannuleerd. FC Emmen had de voorsprong in de laatste minuten nog kunnen uitbouwen door Yoshua Woest en Mats Kartoidjojo maar de stand bleef 1-0.