FC Emmen onder 15 klopt Ajax onder 15 in beker

FC Emmen JO17-ADO Den Haag JO17 3-3
De Emmenaren hadden een lastige middag tegen het lager geklasseerde ADO Den Haag. Dat was niet nodig geweest want in de eerste helft had de ploeg van trainer Rick Slor gezien de kansen ruim afstand kunnen nemen. De thuisploeg kwam wel vrij snel op voorsprong want in de elfde minuut maakte Bjorn Plaggenborg een door Ben Scholte gecreëerde kans keurig af: 1-0. Daarna lieten Bjorn Plaggenborg en Emiel de Vries goede mogelijkheden om de voorsprong te vergroten liggen. In plaats daarvan kwamen de Hagenaars op 1-1 na een hakballetje van Amin Essabri. In de tweede helft kwam FC Emmen in de 59e minuut  opnieuw op voorsprong toen Ben Scholte de bal over de doellijn drukte na een vrije trap: 2-1, De weelde van een voorsprong duurde echter maar twee minuten toen de Haagse invaller Anthony Roeg de Emmer doelman Yme Meier volledig verraste. Twee minuten later herhaalde hij dat kunststukje en leek FC Emmen op een nederlaag af te koersen. In de slotfase moesten de bezoekers na een rode kaart met een man minder het duel uitspelen maar leken de winst toch mee naar huis te kunnen nemen. In de voorlaatste minuut kwam FC Emmen echter toch nog op gelijke hoogte toen Ben Scholte met zijn tweede goal de eindstand van 3-3 op het scorebord bracht. In de slotseconden had FC Emmen nog mazzel omdat scheidsrechter Bosscha in de Emmer zestien geen overtreding zag in een wat wel de schijn van een strafschop had.
FC Emmen JO17: Meier: Klaassens (41. Dijk), Luchies, Funke, De Vries (38. Bloeming), Bosman, Plaggenborg (59. Welles), Keen, Aalderink, Scholte, Carty.

Ajax JO15-FC Emmen JO15 1-1. FC Emmen wint na strafschoppen.
Nadat eerder in het seizoen FC Emmen onder 19 de leeftijdsgenoten van Ajax uit het bekertoernooi wipte, leverde ook de onder 15 ploeg van FC Emmen hetzelfde kunststukje. Na de reguliere speeltijd stond het 1-1 waarna strafschoppen de beslissing moesten brengen. Daarin toonde FC Emmen zich de beste waardoor het Amsterdamse AFC in de kwartfinale op de Emmenaren wacht. Het strijdplan van FC Emmen op sportpark De Toekomst was om de Ajacieden, met drie Oranje onder 15 klanten in de selectie plus nog eens twee spelers die op de standbylijst staan, niet in hun gewone spelletje te laten komen. De Emmenaren deden dat vol overgave, het spel van de thuisclub werd met een compact concept ontregeld. De Emmer verdediging werkte uitstekend en gaven weinig of nauwelijks kansen weg. Zelf aan kansen toekomen lukte de Emmenaren echter ook niet. Op een kopbal van Vincent de Roo na dan en aan de andere kant behoedde doelman Wouter Sibon zijn ploeg voor een achterstand. Twee minuten na de pauze kreeg FC Emmen een strafschop toegewezen en Joey Roufs benutte die voor de 0-1. Ajax gooide vervolgens alles op de aanval waarbij FC Emmen redelijk overeind bleef. Een kwartier voor tijd viel echter de gelijkmaker, een voorzet van Youri Regeer waaide door de stevige wind bij de korte hoek in het doel: 1-1.Omdat verdere treffers uitbleven moesten strafschoppen de beslissing brengen. De eerste serie werden door beide ploegen vlekkeloos benut. De zesde aan Emmer kant ging er door Vincent de Roo ook in maar de zesde penalty van Ajax werd door doelman Wouter Sibon gestopt. FC Emmen komt nu in de kwartfinale op woensdag 7 maart uit tegen AFC Jo15. Dit duel wordt in Amsterdam gespeeld.
FC Emmen JO15: Sibon; Slomp, Meiles, De Roo, Mansaray, Hulshof (36. IJpelaar), Roufs, Kriekjes, Broers 60. Fransen), Tinholt, Fik.

SC Heerenveen JO13-FC Emmen JO13(1) 6-0
Een kansloze nederlaag voor hekkensluiter FC Emmen onder 13 tegen middenmoter SC Heerenveen. De Friezen kwamen binnen een kwartier op 2-0 door treffers van Oyunbold en Yoram Boerhout uit een strafschop. De rust ging in met een 2-0 stand. Na de pauze beperkte FC Emmen aanvankelijk de achterstand tot 3-0 door een doelpunt van Oyunbold in de 39e minuut. Tussen de 51e en 54e minuut ging het echter helemaal mis. SC Heerenveen scoorde in drie minuten drie maal via Yoram Boerhout (2) en Jimte Scholten.

FC Emmen JO13(2)-Schalkhaar JO13(1) 0-3
De ploeg van trainer Dick Kroezen begon zwak. Voor de Emmenaren echt in de gaten hadden dat de wedstrijd was begonnen stond het al 0-1. Daarop moest de ploeg op jacht naar de gelijkmaker en kreeg ook een aantal honderd procent kansen, eerst voor Mike Kriekjes en later via Aleny Cisse en Christiaan Oranen. Ze werden niet benut zodat de rust in ging met 0-1. In de tweede helft speelde de wedstrijd zich grotendeels af op de helft van Schalkhaar. Kansen voor Yoshua Woest en Robin Bazuin werden echter niet verzilverd. Schalkhaar deed het wat dat betrof aanzienlijk beter en besliste de wedstrijd met twee goals.
FC Emmen JO13(1): De Weerd; Ruigrok, Doumbiya (Van Damme), Hindriks (Jonker), Mertens (Neswynama), Woest, Cissé, Ten Napel (Hoogeveen), Kriekjes (Bazuin), Oranen (Joseph).