FC Emmen onder 15 in de dubbele cijfers

FC Emmen JO19-Go Ahead Eagles JO19 1-1
FC Emmen heeft de punten hard nodig om in de eerste divisie Laag het hoofd boven water te houden. De hoop was dan ook om tegen het laaggeplaatste Go Ahead Eagles drie punten te pakken. Dat kwam er niet helemaal uit. Hoewel de Emmenaren, verzwakt door tal van afwezigen, de wedstrijd grotendeels domineerden moest met een gelijkspel genoegen worden genomen. Go Ahead trainer Jan Kromkamp moest erkennen dat zijn ploeg iets teveel had gekregen. ” We hebben een puntje gestolen van een beter FC Emmen”, analyseerde de oud international. De doelpunten vielen in de eerste helft. Na precies een half uur bracht Said Hamulic de Deventenaren aan de leiding die een vrije trap in de korte hoek stuurde. Twee minuten later maakte FC Emmen gelijk middels Dylano Wolters uit de rebound van een inzet van Dylano Wolters. In de 1-1 stand kwam in de tweede helft geen verandering meer waarbij de Deventer doelman Jay Gorter een te groot struikelblok bleek. Hij kreeg ook nogeens de hulp van de paal na een schot van Freddy Quispel.
FC Emmen JO19: Haak; Roosken, Verheul, Boonstoppel, Osazee, Spijkerman, Strijker, Wolters (63. Mansaray), Margaritha, Quispel, Rojer.

DEM JO17-FC Emmen JO17 2-1
FC Emmen onder 17 heeft in Beverwijk met 2-1 verloren van DEM onder 17. De Emmenaren begonnen goed aan de wedstrijd maar vergaten zichzelf te belonen met een vroege openingstreffer. Vlak voor rust kwam FC Emmen onder 17 toch op voorsprong. Jamai Kriekjes speelde zichzelf vrij en schoot raak. Een verdiende voorsprong, maar even later werd het plotseling 1-1. Na de rust kwam FC Emmen onder 17 slechter voor de dag. Al vroeg in de tweede helft kwam DEM op een 2-1 voorsprong. Net als bij de 1-1 kwam het doelpunt voort uit een voorzet. In de slotfase ging FC Emmen onder 17 op zoek naar de gelijkmaker. In de blessuretijd kreeg Björn Plaggenborg de grootste kans, maar hij vergat te schieten. Zo liep FC Emmen onder 17 tegen een onnodige nederlaag aan.
FC Emmen JO17: Yme Meijer; Djairo Fik, Bjorn Klaassens, Dave Funke, Vincent de Roo (Edgar Meijles/51), Toine Slor (Leon Draisma/65), Lars Dijk, Joey Roufs (Jan ten Cate/65), Bjørn Plaggenborg, Jamai Kriekjes, Jeroen Welles (Jairick Poulina/51)

FC Emmen JO15(1)-GVAV Rap. JO15 10-0
In de eerste twee minuten stond er al 2-0 op het scorebord. Vanaf de aftrap tikte Jerginio Laken raak uit een voorzet en was het Kas Lamberink die van afstand raak schoot. GVAV was onder de indruk en FC Emmen bleef druk zetten. In de 23ste minuut werd het 3-0 door een kopbal door Kas Lamberink. Florian Zeqiri maakte de 4-0 na een geplaatst schot en Kas Lamberink scoorde vervolgens zijn derde en daarmee stond het binnen een half uur 5-0. Stefan Kuik scoorde vlak voor rust ook nog de 6-0 waarna er thee werd gedronken. In de tweede helft nam FC Emmen wat gas terug, maar bleef de bovenliggende partij. Frank Boer werd gevloerd binnen het zestienmetergebied en schoot zelf feilloos de penalty binnen, waardoor het 7-0 werd. Met een mooie stift over de keeper maakte Kas Lamberink de 8-0, Jerginio Laken schoot beheerst de 9-0 binnen en vlak voor tijd wist Jordy Egberts uit een corner de 10-0 binnen te koppen.
FC Emmen JO15: Sibon, Van der Haar, Egberts, Boer, Brouwer, Teterissa (Smid), Kuik, Strik, Zeqiri (Bosch), Laken, Lamberink.

FC Emmen JO13(1)-JVOZ JO13 1-4

FC Emmen 13(2)-Quick ’20 JO13(1) 0-1
In een zeer spannende wedstrijd kon FC Emmen onder 12 de punten niet in eigen huis houden tegen Quick’20 O13. In de eerste helft ging het gelijk op met kansen aan beide zijden. Voor FC Emmen vlak voor rust in de 29e minuut een schot van Stan van Manen die net voor langs ging en in 30e minuut uit een corner legde Kaj Drenth de bal terug op Jort Schnoing die helaas niet tot scoren kwam. In de tweede helft kreeg Quick’20 nauwelijks nog kansen. Ook de kansen van FC Emmen waren spaarzaam en tot scoren kwam de thuis ploeg niet. De wedstrijd leek op een 0-0 te eindigen. Totdat in de 47e minuut Siem Kruger namens de ploeg uit Oldenzaal uit het niets de 0-1 scoorde. FC Emmen probeerde na wat wissels de gelijkmaker te forceren, maar dat lukte echter niet. Eindstand derhalve 0-1.
FC Emmen JO13(2): Bram Bartels, Luc ter Stegen, Mill Schnoing (30. Raff ten Voorde), Jaël Boer, Jeroen Speelman, Dean Schulte, Maron Pol, Zen Schimmelpenning (40. Rinse Sietsma), Kaj Drenth (52. Noël van der Sleen), Jort Schnoing (50. Nino Slijngaard), Stan van Manen (52. Daan Lambers).

FC Emmen JO12(1)-SC Heerenveen JO12 4-0
Na vele Twingames toernooien eindelijk weer om het echie. Trainer/coach Willem van Loenen had de opdracht gegeven om vanaf het eerste fluitsignaal er volop tegen aan te gaan en dat werd gedaan. De Emmenaren hielden continu de druk op Heerenveen en dit resulteerde uiteindelijk in de eerste goal. Een geblokt schot in de 10e minuut van Amadou Doumbouya verdween achter de Heerenveen goalie, 1-0. Met deze score ging de rust in De tweede helft begon waar de eerste helft mee was geëindigd: volop druk en scherpe duels. Dit resulteerde erin dat in de 16e minuut een schot/voorzet van Damiën van der Scheer door Björn Zoetekouw de 2-0 in de touwen werd geschoten. De duels werden grimmiger en voor de scheidsrechter was het een moeilijke wedstrijd om het allemaal op de voet te volgen. In de 20ste minuut werd een prachtige scherpe vrije bal van Mike Rutgers door een Heerenveen verdediger de 3-0 in eigen doel gekopt. Heerenveen gaf zich nog niet gewonnen en probeerde met iets hard spel de boel te kantelen. FC Emmen hield evenwel stand en in de 28ste minuut schoot Amadou Doumbouya uiteindelijk nog de 4-0 binnen. Wat de verdiende eindstand werd.