Terug naar overzicht Terug

FC Emmen onder 15 blijft mee doen om titel


FC Emmen JO19-FC Den Bosch JO19 3-3
Toen Freddy Quispel kort voor tijd FC Emmen op 3-2 zette leek de buit binnen. Het was een kwestie van het duel slim uitspelen maar dat mislukte jammerlijk. De Bosschenaren scoorden in de extra tijd alsnog de gelijkmaker en namen dus een puntje mee naar huis. Het was zuur voor FC Emmen dat zich diverse scoringskansen creëerde, daaruit ook drie maal scoorde, maar een veelvoud daarvan liet liggen. Het doelpuntenfestival kwam laat op gang want de gasten scoorden in de 39e minuut de 0-1 via Jan van de Haterd. Drie minuten later zorgde Freddy Quispel uit een strafschop voor de gelijkmaker. Na rust kwam FC Emmen vrij snel op achterstand door een treffer van Elstak in de 49e minuut. De Emmenaren toonden echter karakter en bogen de stand in eigen voordeel om. Jearl Margaritha scoorde in de 71e minuut de gelijkmakende 2-2 en drie minuten voor het einde zorgde de goed spelende Freddy Quispel na een assist van Steijn Strijker voor de luid bejubelde 3-2. In de extra tijd gaf FC Emmen echter geheel onnodig een hoekschop weg en daaruit scoorde de Bosschenaar Luc van Run met een kopbal de gelijkmaker.
FC Emmen JO19: Jalving; Roosken, Verheul, Boonstoppel, Spijkerman (83. Osazee), Aalderink, Strijker, Scholte, Rojer (90. Zwaagstra), Quispel, Margaritha.

AFC JO17-FC Emmen JO17 1-3
De Emmenaren zaten vanaf begin goed in de wedstrijd en zagen hun harde werken na een half uur  beloond met een treffer door Maurice Tinholt, die na goed doorzetten van Jarick Poulina de bal in het lege doel kon schuiven. Op slag van rust verdubbelde FC Emmen onder 17 de voorsprong. Na een goed opgezette aanval leek de keeper van AFC onder 17 de bal  te onderscheppen, maar na wederom goed doorzetten, deze keer van Jeroen Welles, caramboleerde de bal in de goal . Ruststand 0-2. Na de rust dacht  FC Emmen onder 17 met de zeer harde wind in de rug nog meer druk op AFC onder 17 te kunnen zetten, maar binnen tien minuten strafte AFC een onoplettendheid in de verdediging af en kwam terug in de wedstrijd. FC Emmen onder 17 kreeg het vanaf dat moment lastig met de grote aanvallers van de tegenstander, die met hoge lange ballen in de zestien een tweede goal probeerden te forceren, maar nu was de verdediging van FC Emmen wel steeds scherp en gaven eigenlijk geen kans weg. De wedstrijd leek beslist toen Björn Plaggenborg alleen op de goal afging en buiten de zestien getorpedeerd werd door de uitkomende keeper. De keeper zag rood, maar ook een hevig bloedende Björn Plaggenborg moest helaas het veld verlaten en naar het ziekenhuis in Amsterdam vervoerd worden met naar het nu lijkt een gebroken neus. Na dit lange oponthoud duurde het tot de laatste minuut voordat via Lars Dijk de beslissende 1-3 langs de keeper werd geschoven. Een terechte overwinning van  FC Emmen onder 17, dat met deze overwinning goede zaken in de competitie doet en is opgeklommen naar plek 4 op de ranglijst.
FC Emmen JO17: Yme Meijer, Djairo Fik, Bjorn Klaassens, Dave Funke, Elijah Mansaray, Toine Slor (Joey Roufs/75), Lars Dijk, Bjørn Plaggenborg (Jan Ten Cate/65), Jairick Poulina, Maurice Tinholt (Jamai Kriekjes/50), Jeroen Welles (Leon Draisma/55)

Drachtster Boys JO15-FC Emmen JO15 (1) 0-2
Op een zwaar bespeelbaar veld in Drachten werd in de stromende regen een verdiende overwinning behaald op Drachtster Boys. FC Emmen was vanaf de eerste minuut de bovenliggende partij. In de eerste twee minuten waren er een paar  honderd procent kansen die helaas niet werden benut. De regen en het zware grasveld maakten goed voetbal nauwelijks mogelijk. In de 29ste minuut ging Kas Lamberink alleen op de keeper af na een pass van Tyrel Strik en lobte de bal over de lange keeper van Drachtster Boys in de goal. Deze 0-1 was meer dan verdiend te noemen. Na de thee werd de wedstrijd wat grimmiger, ook omdat het fysieke Drachtster Boys door de stand nog steeds geloof hield in een goede afloop. Het duurde tot de laatste minuut voordat de wedstrijd definitief in het slot werd gegooid. Na een overtreding op Florian Zegiri, schoot Damien Zwikker de penalty onberispelijk binnen. De 0-2 was een feit en daar viel niets op af te dingen. FC Emmen doet nog volop mee in de strijd om het kampioenschap met Go Ahead Eagles en FC Groningen.
FC Emmen JO15 (1): Roewen, Van der Haar, Egberts, Jongsma, Brouwer, Zwikker, Lemmen (Doldersum), Kuik, Lamberink, Strik, Zegiri.

FC Emmen JO15(2)-Achilles 1894 JO5 1-1
FC Emmen JO13(1)-AFC JO13 1-1
FC Emmen JO13(2)-GVAV Rap JO13 afgelast
FC Emmen JO11(1)-FVC JO13 afgelast
FC Emmen JO11(2)-FC Wolvega JO11 afgelast