Terug naar overzicht Terug

FC Emmen OldStars winnen Mallorca Walking Football toernooi!


De FC Emmen OldStars hebben op Mallorca het Walking Football toernooi gewonnen. In de categorie voor 70-plus werd in een Drentse finale HZVV uit Hoogeveen met 3-2 verslagen na verlenging. Daarmee lieten de FC Emmen OldStars ook KRC Genk uit België en Blackmore Athletic uit Engeland, die respectievelijk derde en vierde werden, achter zich. Het was de kroon op een geweldige trip die bol stond van gezelligheid, mooi weer en natuurlijk Walking Football.


In alle vroegte vertrokken de FC Emmen OldStars op donderdagochtend 21 oktober vanaf De Oude Meerdijk richting het vliegveld van Düsseldorf Weeze voor de vlucht naar Mallorca. Eenmaal aangekomen was er genoeg tijd om de omgeving van Santa Ponça, de badplaats waar de FC Emmen OldStars verbleven, te verkennen.

Mee op reis
De begeleiders en de FC Emmen OldStars werden tijdens de reis naar Mallorca vergezeld door een vertegenwoordiging van mth accountants en adviseurs. Sinds dit seizoen zijn zij de nieuwe hoofdsponsor van de FC Emmen OldStars en prijken zij met de logo’s van Moni en Moore mth op de wedstrijdshirts.

Openingsceremonie
Nadat iedereen had genoten van het avondeten in het hotel stond op donderdagavond de openingsceremonie op het programma. Op de voetbalvelden van Santa Ponça werden alle deelnemende teams aan het publiek voorgesteld middels een grote opkomst. Ook werd er onder het genot van een drankje alvast kennis gemaakt met de tegenstanders die de OldStars op zaterdag tegen zouden komen in de poulefase.

Vrije tijd
Aangezien de poulewedstrijden pas op zaterdag werden afgewerkt, stond er vrijdagochtend nog een training op het programma. De vrijdagmiddag werd ingevuld naar ieders eigen wens. Waar de één ging motorrijden, nam de ander een duik in het zwembad of de zee en weer een aantal namen een kijkje in Palma de Mallorca. 

Poulewedstrijden
Verspreid over de gehele zaterdag stonden er zes poulewedstrijden op het programma. Er werd tweemaal gespeeld tegen HZVV, KRC Genk en Blackmore Athletic. Tegen HZVV werd in de poule twee keer gelijkgespeeld. In beide wedstrijden werd het 1-1. De twee wedstrijden tegen de OldStars van KRC Genk werden gewonnen met 1-0 en 2-0, terwijl er tegen Blackmore Athletic eenmaal gelijk werd gespeeld en eenmaal werd gewonnen. Samen met HZVV eindigden de FC Emmen OldStars op twaalf punten. Helaas had HZVV een iets beter doelsaldo en moesten de FC Emmen OldStars genoegen nemen met een tweede plaats.

Finalewedstrijden
Op zondag stonden de finalewedstrijden op het programma. Een halve finale in de ochtend en een (troost)finale in de middag. De tweede plaats in de poule zorgde voor een wedstrijd in de halve finale tegen de nummer drie: Blackmore Athletic. In de andere halve finale kruisten HZVV en KRC Genk de degens. Het door blessures geteisterde Blackmore Athletic moest echter opgeven. Daardoor plaatsten de FC Emmen OldStars zich automatisch voor de finale. Zoals verwacht was HZVV te sterk voor KRC Genk. En dus werd het een Drentse finale op Mallorca.

Finale
Na een spectaculaire opkomst en het zingen van het Wilhelmus stond dan eindelijk de finale op het programma. Al snel kwam FC Emmen via Jan Timmer op voorsprong: 1-0. HZVV drong echter aan en scoorde dan ook verdiend de gelijkmaker. Het spel golfde op en neer en het was FC Emmen dat er met de winst van door leek te gaan. Via een aanval over meerdere schijven was het uiteindelijk Hendrik Smit die een minuut voor tijd de 2-1 binnenknalde. Toch kwam HZVV nog weer langszij. Knullig uitverdedigen leverde tien seconden voor tijd de 2-2 op.

Er volgde een verlenging van vijf minuten. Ondanks het feit dat ploegen elkaar in evenwicht leken te houden, was het FC Emmen dat op een 3-2 voorsprong kwam. Goed doorzetten van Wessel Berkhout op links leverde een harde voorzet op. Via meerdere benen van HZVV eindigde de bal in het doel: 3-2. Er was wederom nog een minuut te spelen. FC Emmen maakte niet opnieuw dezelfde fout en speelde de wedstrijd rustig uit.

Na het laatste fluitsignaal barstte het feest los. De FC Emmen OldStars moesten de volgende dag vroeg terugreizen naar Emmen, maar desondanks was het nog lang onrustig. Op naar een (volgend) succesvol (internationaal) toernooi!

Foto’s van Jan Timmer: