Terug naar overzicht Terug

FC Emmen OldStars voetballen als vanouds


De afgelopen periode stonden er veel Walking Football-activiteiten op het programma. De FC Emmen OldStars verzorgden begin april een demonstratietraining bij vv Buinen en speelden meerdere toernooien – in Zwolle, Hoogeveen en Steenwijk. Daarnaast kwamen onze OldStars in actie rondom de wedstrijd FC Emmen – FC Twente op zondagmiddag 7 mei.


FC Emmen – FC Twente
Waar de mannen van trainer Dick Lukkien op jacht gingen naar een goed resultaat tegen FC Twente, stond de wedstrijd voor de OldStars in het teken van Walking Football. Voorafgaand aan de wedstrijd werd er fanatiek geflyerd door de OldStars om meer spelers te werven voor het Walking Football-team. Tijdens de rust speelden de FC Emmen OldStars een onderling partijtje op het kunstgras van De Oude Meerdijk. Deze demonstratie leverde veel kijkers op vanaf de tribune en op ESPN. Aanmelden voor een Walking Fooball training kan nog steeds. Klik hier om een keer mee te doen!

Demonstratietraining vv Buinen
De OldStars van FC Emmen en de 55-plussers van vv Buinen kregen op zaterdag 8 april een demonstratietraining onder begeleiding van Walking Football-trainer van FC Emmen, Jorrit Scholing. Om een beetje te wennen aan het snelwandelen begonnen de spelers met een korte pass- en trapoefening waarbij ze meeliepen met de bal. Vervolgens speelden ze op twee velden een zes tegen zes partijvorm. VV Buinen viert dit jaar haar 75-jarig bestaan. Daarom stond er een grote tent, waar de spelers van de derde helft konden genieten en over de training konden napraten. 

Uitdagende poule in Zwolle
Tien dagen later, op 18 april, reisden de FC Emmen OldStars af naar Zwolle voor hun eerste toernooi van dit kalenderjaar. In de eerste wedstrijd tegen vv WVF bleek dat de tegenstander een maatje te groot was. FC Emmen wist niet in de wedstrijd te komen en verloor uiteindelijk met 3-0. Tegen SVI kwamen de Emmenaren beter voor de dag. Dat resulteerde in een overtuigende overwinning en dankzij een paar mooie doelpunten van Jan Timmer werd het maar liefst 7-0.

De laatste poulewedstrijd moest gewonnen worden tegen Vitesse ’63 om nog door te gaan naar de kwartfinale. FC Emmen keek al snel tegen een 0-1 achterstand aan en ondanks een aantal goede kansen lukte het niet om een treffer te maken. Vlak voor tijd scoorde Vitesse ’63 nog de 0-2 en was het verzet gebroken. Helaas geen volgende ronde voor de FC Emmen OldStars. Dit mocht de pret niet drukken, want ze sloten de dag gezellig af met een drankje op het terras.

Veel wedstrijden bij HZVV
Een dag na Koningsdag stond het Walking Football toernooi bij HZVV in Hoogeveen op het programma. De eerste wedstrijd bleek gelijk een lastige tegen het mixteam. In de eerste wedstrijd keken de OldStars van FC Emmen al snel tegen een forse 3-0 achterstand aan. Ze moesten hierdoor flink aan de bak om nog een resultaat uit de eerste wedstrijd te halen. Een spectaculaire comeback volgde en FC Emmen kwam terug op 3-3. Helaas kon de wedstrijd niet meer in winst worden omgezet en stapte er geen winnaar van het veld. 

De tweede wedstrijd was een Drents onderonsje tegen FC Meppel. Een spannende wedstrijd die een minuut voor tijd werd beslist door Jan Hans Picek met een afstandsschot. Zijn schot viel prachtig binnen en zo trok FC Emmen aan het langste eind!

In de derde poulewedstrijd tegen de OldStars van PEC Zwolle stond FC Emmen al snel achter. Niet voor het eerst wisten de Emmenaren een achterstand om te draaien en liepen we vervolgens uit naar een comfortabele 3-1 voorsprong. Dit betekende een plek in de winnaarspoule voor de FC Emmen OldStars.

In de winnaarspoule mochten de senioren uit Emmen het opnemen tegen HZVV 1, 2 en het mix team. Helaas wist FC Emmen met een verliespartij en twee gelijke spelen niet meer te winnen. Met een achtste plek keerde de Drentse ploeg weer huiswaarts. 

Veel doelpunten in Steenwijk!
In het kader van het 111-jarig bestaan van de v.v. Steenwijk organiseerde de vereniging op vrijdag 12 mei het eerste Old Stars Walking Football-toernooi. Onder ideale weersomstandigheden werd het toernooi afgewerkt. Maar liefst achttien teams gaven acte de présence, waaronder FC Emmen, PEC Zwolle, AGOVV, HZVV, Rohda Raalte, FC Harlingen, FC Meppel, sc Heerenveen en het organiserende v.v. Steenwijk.

Opvallend was dat winst in de wedstrijden niet bepalend was voor het eindresultaat. Het team dat de meeste doelpunten maakte werd uiteindelijk toernooiwinnaar. Tegendoelpunten telden niet mee. Zo werd aanvallend voetbal gepromoot. FC Emmen maakte een valse start door met 1-3 te verliezen van v.v. Steenwijk.

Door een aantal omzettingen binnen het team werden vervolgens de vier daarop volgende wedstrijden gewonnen, met als resultaat 19 gemaakte doelpunten. FC Emmen kwam drie doelpunten tekort om met de beker naar Emmen terug te keren.

Overige programma FC Emmen OldStars
Onze OldStars staan niet stil de komende periode. Op 23 mei staat het FC Emmen Walking Football toernooi op de agenda. Met maar liefst achttien teams, hoofdzakelijk uit de regio, is het een goed gevuld toernooi! Kom vooral langs om een kijkje te nemen. Daarnaast spelen de OldStars op 1 juni het Walking Football toernooi van FC Groningen.