Terug naar overzicht Terug

FC Emmen OldStars op bezoek bij SJS OldStars


Donderdag 8 december stond er een oefenwedstrijd op het programma voor de OldStars van FC Emmen. Ditmaal had SJS uit Stadskanaal de mannen uitgenodigd om een oefenwedstrijd tegen elkaar te spelen en er een gezellige ochtend van te maken.


Bij aankomst stond er een heerlijke kop koffie klaar voor de OldStars uit Emmen met daarbij een plakje cake of een tompouce. Zo kon er even genoten worden en de dag rustig worden opgestart. Ondertussen werd het speelschema uitgelegd en iedereen wist wat hen te wachten stond.

In totaal waren er vier teams gemaakt, waarvan twee teams van FC Emmen en twee teams van SJS. Zo ontstond er dus een FC Emmen 1 & 2 en een SJS 1 & 2. Elk team speelde in totaal drie wedstrijden van twintig minuten per wedstrijd.

De FC Emmen OldStars kleedden zich warm aan, werkten een goeie warming-up af en al snel was het tijd voor de eerste wedstrijden. FC Emmen 1 moest aantreden tegen SJS 1 en FC Emmen 2 nam het op tegen SJS 2. Beide ploegen van FC Emmen kwamen goed uit de startblokken en bij vlagen zaten er een aantal mooie aanvallen tussen. Dit resulteerde voor FC Emmen 1 in een 4-0 overwinning, waarbij Peter de Kroon een hattrick wist te maken, en voor FC Emmen 2 een nipte 5-4 winst.

De tweede wedstrijd mochten de Emmenaren blijven staan en wisselden de tegenstanders met elkaar. FC Emmen 1 trof dus SJS 2 en FC Emmen 2 mocht tegen het 1e team van SJS spelen. Beide teams van FC Emmen zaten er kort op en waren niet van plan veel weg te geven. Dit lukte zowel het 1e team als het 2e team van FC Emmen. Ze hielden namelijk beiden het doel schoon. FC Emmen 1 stapte uiteindelijk met een 2-0 overwinning van het veld af en het 2e team van FC Emmen won zelfs met een ruime 3-0.

Dit betekende dat de laatste wedstrijd ook direct de beslissende zou zijn. De twee teams van FC Emmen stonden namelijk allebei op zes punten en mochten onderling uitmaken wie er met de winst naar huis zou gaan. FC Emmen 1 begon sterk aan het beslissingsduel en kwam al snel op een 2-0 voorsprong. FC Emmen 2 gaf zich niet zomaar verloren en trok de score weer gelijk. Uiteindelijk besliste het 1e team van FC Emmen met een slotoffensief de wedstrijd en gingen zij er met een 3-2 overwinning vandoor.

De ochtend werd afgesloten met een heerlijke lunch verzorgd door SJS. De OldStars genoten zichtbaar na met een warm kopje groentesoep met daarbij een broodje kroket of ander belegd broodje. Een geslaagde ochtend voor de OldStars van FC Emmen en zij dankten SJS voor de uitstekende organisatie! De FC Emmen OldStars trainen dit kalenderjaar nog één keer. Volgende week donderdag vindt de laatste training plaats voor de winterstop.