Terug naar overzicht Terug

FC Emmen oefent donderdag tegen KV Turnhout


FC Emmen speelt op donderdag 6 maart a.s. een oefenwedstrijd tegen de Belgische club KV Turnhout. Het duel wordt in de JENS Vesting gespeeld en begint om  14.30 uur.


KV Turnhout wordt getraind door een goede bekende van de Emmenaren namelijk Tom Saintfiet. Hij was in het verleden jeugdtrainer en later technisch-manager bij FC Emmen en is daarna vooral in Afrika werkzaam geweest. In januari van dit jaar werd hij tot trainer van KV Turnhout benoemd dat uitkomt in de derde Nationale klasse B wat vergelijkbaar is met de Topklasse.

KV Turnhout heeft een roerig recent verleden achter de rug waarbij de club door een Egyptische sponsor werd gedomineerd. Vorig seizoen telde de selectie daardoor veertien Egyptenaren. In de huidige selectie, de ploeg is een subtopper in de derde klasse, bevinden zich tal van nationaliteiten. Een bekende Nederlander is doelman Job Bulters (ex AZ, MVV) verder is Geoffrey Hairemans (ex De Graafschap) in Nederland bekend evenals de zoon van ex-Ajacied Wamberto. Verder staan er o.a. spelers met de Algerijnse, Ghanese, Nigeriaanse, Ivoriaanse en Marokkaans/Belgische nationaliteit in de selectie.