FC Emmen O21 is kampioen!

Op een zenuwslopende zaterdagmiddag is FC Emmen Onder 21 kampioen geworden van de tweede divisie. Zelf wonnen we met 2-1 van Vitesse en dat bleek genoeg om de eerste plek te behouden.

De spanning in de kop van de competitie was enorm. De nummers één (FC Emmen), twee (De Graafschap) en drie (Go Ahead Eagles) hadden allemaal 13 punten, met doelsaldo’s van respectievelijk +7, +6 en +4. Op de vierde plaats stond Vitesse met 10 punten en een doelsaldo van +8. Tegelijkertijd met FC Emmen – Vitesse stond ook Go Ahead Eagles – De Graafschap op het programma. Zo streden vier ploegen om de bovenste twee plekken, die recht geven op promotie naar de eerste divisie.

De jonge Emmenaren begrepen wat er op het spel stond en begonnen fel aan de wedstrijd, maar het creëren van kansen lukte nog niet. Na tien minuten kreeg de ploeg van trainer Ruud Jalving wel een opgelegde kans op de openingstreffer. Remi van Ekeris pikte een bal van Bas Aalderink achter de Arnhemse verdediging op en werd gevloerd door doelman Daan Reiziger. Scheidsrechter Luuk Timmer wees daarom naar de stip, maar Guus Offerhaus kon de strafschop niet verzilveren; hij stuitte op de keeper en dus bleef het 0-0.

Na een half uur spelen viel de verdiende Drentse goal alsnog. Kian Slor vertrok op randje buitenspel en kon alleen op de keeper af. Hij omspeelde de sluitpost en tikte de 1-0 binnen.

Vlak voor rust werd het zelfs nog 2-0. Waar het Van Ekeris eerst net niet lukte om Ben Scholte in scoringspositie aan te spelen, lukte dat een minuut later met Joris Adams als eindstation wel. Van Ekeris ontving de bal aan de rechterkant en gaf een piekfijne bal richting tweede paal op Adams, die knap de 2-0 binnengleed.

Het werd nog voor het rustsignaal zelfs nog bijna 3-0, toen Slor aan de linkerkant via de keeper de lat raakte. Ondertussen gingen Go Ahead Eagles en De Graafschap met 0-0 rusten, waardoor de Drenten comfortabel aan kop bleven.

Lastige tweede helft
De Drenten kenden een moeilijke start van het tweede bedrijf. Vitesse ging voortdurend op zoek naar het doel van Max Wolfs en dat leverde na een klein kwartier de aansluitingstreffer op. Nadat Simon van Duivenbooden het doel van dichtbij nog miste, deed Enrico Hernández dat later niet: 2-1.

Zo werd het toch enigszins billenknijpen voor de thuisploeg, al wisten de Emmenaren zich te herpakken en kwamen ze langzamerhand minder in de problemen. Een kwartier voor tijd volgde zelfs een enorme kans op de 3-1. Na een hoekschop konden Julius Dirksen, Willem Hoffrogge en de ingevallen Lentini Caciano afdrukken, maar het geluk was niet aan Drentse zijde.

Inmiddels was De Graafschap op een 0-1 voorsprong gekomen, waardoor het verschil tussen koploper FC Emmen en nummer twee De Graafschap nog maar één doelpuntje was.

In de slotfase kwam FC Emmen eigenlijk niet meer in de problemen. Eén keer moest Leonel Miguel ingrijpen bij een gevaarlijke uitbraak van de Arnhemmers, maar hij deed dat uitstekend en zo bleef het 2-1. Het laatste fluitsignaal werd beantwoord met luid gejuich, want promotie naar de eerste divisie was door de overwinning een feit!

Het duurde vervolgens nog een kleine tien minuten totdat Go Ahead Eagles – De Graafschap afgelopen was. Toen bleek dat die wedstrijd in 0-2 was geëindigd, kon de uitreiking van de kampioensschaal beginnen! Een geweldige prestatie van onze mannen!

FC Emmen O21 – Vitesse O21: 2-1