Terug naar overzicht Terug

Voorbeschouwing FC Emmen O21 – Vitesse O21


Waar het seizoen voor ons eerste elftal met de schaal geweldig werd afgesloten, kan dat scenario ook voor het Onder 21-elftal werkelijkheid worden. De ploeg van trainer Ruud Jalving kan morgen het kampioenschap in de tweede divisie in de wacht slepen. We blikken samen met hem vooruit op de thuiswedstrijd tegen de leeftijdsgenoten van Vitesse.

Nek-aan-nekrace in de kop
Allereerst kijken we even naar het programma en de stand. Daarin zien we dat koploper FC Emmen morgen nummer vier Vitesse op bezoek krijgt. Nummer twee De Graafschap speelt in Deventer tegen nummer drie Go Ahead Eagles. Emmen, De Graafschap en de Eagles hebben een gelijk puntenaantal en dus ligt alles nog open. Er is echter voor slechts twee ploegen plek in de hoogste divisie van het Onder 21-voetbal: de kampioen en de runner-up.

PlaatsTeamGespeeldWinstGelijkVerliesPuntenDoelsaldo
1.FC Emmen O21641113+7
2.De Graafschap O21641113+6
3.Go Ahead Eagles O21641113+4
4.Vitesse O21631210+8
5.FC Twente/Heracles Academie O2162137-1
6.FC Den Bosch O2162137-3
7.sc Heerenveen O2161053-9
8.Excelsior Rotterdam O2161053-12

Mocht er dus gewonnen worden van Vitesse, dan is het kampioenschap nog niet zeker (maar promotie wel). Het doelsaldo is voor een kampioenschap doorslaggevend. Daarin leidt FC Emmen vooralsnog, maar het verschil met De Graafschap is slechts één doelpunt. Aan een punt hebben de Emmenaren in ieder geval genoeg om te promoveren. Jalving: “We werken echt naar een finale toe. Uiteraard gaan we voor de winst. Dan kunnen we naast promotie mogelijkerwijs ook het kampioenschap behalen. Het zal geweldig voor de club zijn als we na de zomer bij de beste acht Onder 21-teams van Nederland horen.”

De laatste voor Jalving
Voor Jalving zal het zijn laatste kunstje als trainer van FC Emmen O21 betekenen. Hij vertrekt na dit seizoen namelijk naar ACV. Nico Haak, momenteel trainer van FC Emmen O18, zal hem opvolgen. “Was ik wel gebleven, dan was het sentiment waarschijnlijk niet veel anders geweest. Natuurlijk weten we dat we het geweldig kunnen afsluiten, maar wij benaderen iedere wedstrijd op dezelfde manier en dat geldt ook voor mij persoonlijk”, zegt hij daarover.

Het eerste heeft al het goede voorbeeld gegeven en het hoogste jeugdteam wil dat graag volgen. Vele jongens uit de selectie van FC Emmen O21 spelen en trainen al met het vlaggenschip van onze club mee. “Wij proberen ook zoveel mogelijk vanuit de principes te spelen die Dick Lukkien ook hanteert. Dat betekent: veel balbezit hebben, dominant willen zijn en op de helft van de tegenstander spelen. Die krachten hebben we en daar gaan we ook altijd vanuit.”

Alles of niets
Duidelijk is in ieder geval dat er morgen enorm veel op het spel staat, ook voor Vitesse. “Ik kijk graag naar de jeugdteams van Vitesse. Zij staan voor aantrekkelijk voetbal en hebben veel dynamische spelers, net als wij. Wanneer we verliezen, is Vitesse ons voorbij en grijpen wij overal naast. Zo dicht ligt het dus bij elkaar”, aldus Jalving.

De wedstrijd begint morgen om 14.30 op De Oude Meerdijk. Publiek is uiteraard van harte welkom. Entree is gratis en de ingang bij het uitvak zal geopend zijn. Voor een hapje en een drankje kun je terecht in de kantine van het naastgelegen v.v. Emmen. Schreeuwen we morgen samen onze jongens naar het kampioenschap?

FC Emmen O21 – Vitesse O21
Zaterdag 14 mei 2022, 14.30 uur
De Oude Meerdijk
Scheidsrechter: Timmer