Terug naar overzicht Terug

FC Emmen niet tevreden met 300e gelijke spel


FC Emmen kan dankzij het 1-1 gelijke spel tegen Jong PSV het 300e gelijke spel in de clubgeschiedenis bijschrijven. Maar dat was uiteraard niet het doel van dit duel doch de Emmenaren gaven in de slotminuut alsnog een goal weg tegen een Jong PSV dat over een sterke eindsprint beschikte. FC Emmen blijft echter leiden in de derde periode.


Het balbezit in de eerste helft was in meerderheid voor FC Emmen maar de Drentse formatie kon daar weinig profijt uit halen. Het had zelfs mazzel al in de tweede minuut niet op achterstand te komen toen rechterspits Donyell Malen een geweldige kans miste door voor open doel naast te koppen. Malen ontpopte zich overigens als de beste speler bij de Eindhovenaren waaraan Nick Bakker de handen meer dan vol had. FC Emmen had een tijdje nodig om tot een doelkans te komen. De eerste gelegenheid in de zestiende minuut was een vrije trap op de rand van de PSV zestien die door Anco Jansen in de handen van doelman Room werd geschoten. Beter nog was de kans voor Cas Peters na een half uur spelen. Een voorzet van links door Nick Bakker had hij met een simpele voetbeweging in een doelpunt kunnen omzetten maar hij raakte de bal niet goed. Bij Jong PSV was Malen nog tweemaal gevaarlijk terwijl een schot van Mattias Verreth, ingeleid door balverlies van Keziah Veendorp, voorlangs vloog.

AT5W1596

Hoogstandje van Jeroen Veldmate met Pablo Rosario (8) in de nabijheid.

AT5W1599

Keziah Veendorp zet voor.

AT5W1719

Glenn Bijl wil uithalen.

Jong PSV begon uitstekend aan de tweede helft en FC Emmen moest even in de achteruit. Het middenveld had geen controle meer en op rechts vroeg Donyell Malen veel aandacht. Na een kwartiertje was het offensief van Jong PSV een tikkeltje geluwd en nam FC Emmen en met name Anco Jansen het heft in handen. Een hoekschop van hem was bijna succesvol maar in de 61e minuut was het raak en hoe. Een geweldige pegel vanaf een meter of twintig was onhoudbaar voor doelman Eloy Room: 0-1. De weg naar een driepunter lag open en verdediger Jeroen Veldmate had koppend uit een hoekschop bijna de stand naar 0-2 getild. Het had het duel kunnen beslissen maar nu moest FC Emmen  nog minimaal zeven minuten bij de les blijven. En dat was nodig want Jong PSV weigerde zich over te geven. Invaller Tim Siekman redde een keertje op de lijn en de klus leek geklaard. Tot de 90e minuut stond FC Emmen op winst waarna spits Sam Lammers met een kopbal de partijen in evenwicht bracht.

AT5W1720

Anco Jansen test PSV doelman Eloy Room.

AT5W1807

Youri Loen gaat neer.

AT5W1851

Een grote kans voor Cas Peters.

FC Emmen blijft ondanks het puntenverlies in Eindhoven in de derde periode aan de leiding. De concurrentie ligt echter op de loer zodat aanstaande vrijdag in de eigen Oude Meerdijk winst op Jong AZ een noodzaak is. De uiteindelijke beslissing zal dan vermoedelijk op de laatste speeldag vallen wanneer FC Emmen op bezoek gaat bij FC Oss.

AT5W1872

Anco Jansen haalt uit voor de 0-1.

AT5W1953

De spelers staan geparkeerd.

AT5W2052

Sam Lammers (9) zorgt voor de gelijkmaker (Foto’s: Gerrit Rijkens).

Jong PSV-FC Emmen  0-1.  61. Jansen 0-1, 90. Lammers 1-1. Scheidsrechter: Van den Kerkhof. Gele kaart: Rosario (Jong PSV), Peters, Jansen (FC Emmen). Toeschouwers: 313.

Jong PSV: Room; Carolina, Obispo, Abels (75.Laursen), Teze (87. Van der Moot), Rosario, Verreth, Duarte (65. Ritzmaier),  Gakpo, Lammers, Malen.
FC Emmen: Telgenkamp; Klok, Veendorp, Veldmate, Bakker, Ben Moussa, Bijl, Loen (85. Siekman), Peters (81. Bilate), Jansen, Bannink (75. Chacon).

Karakteristiek Jong PSV-FC Emmen :
Balbezit: 50-50% (eerste helft: 43-57% )
Doelpogingen: 15-13
Schoten op doel: 6-8
Schoten naast doel: 9-5
Vrije trappen: 5-14
Corners: 5-7
Reddingen doelman: 7-5
Gele kaarten: 1-2