FC Emmen niet langs De Graafschap

In een sfeervol stadion De Oude Meerdijk heeft FC Emmen met 1-1 gelijkgespeeld tegen De Graafschap. De thuisploeg kreeg genoeg kansen en hoekschoppen tegen de mede-promovendus, maar stuitte keer op keer op doelman Jurjus. Pas tien minuten voor tijd opende Bannink de score, maar vlak voor tijd maakte Serrarens de gelijkmaker.

fc emmen de graafschap 31 augustus 2018 bannink

Vanaf de aftrap van De Graafschap zetten de Emmenaren hoog druk. Tijdens de persconferentie op donderdag vertelde trainer Dick Lukkien al dat hij de wedstrijd wilde domineren en dat was in het eerste kwartier meteen te zien op het veld. FC Emmen kwam vaak in de buurt van het doel van keeper Jurjus en zowel Slagveer als Bannink hadden de mogelijkheid om de 1-0 te maken. De Graafschap probeerde vooral gevaarlijk te worden in de omschakeling, maar Scherpen redde op een inzet van Nijland.

FC Emmen ging door en naarmate de wedstrijd vorderde werd er ook minder weggegeven. De Drenten kregen schietkansen via Cavlan en Bijl, ook werd Bakker een aantal keren gevaarlijk uit corners, waar de thuisploeg er maar liefst zes van kreeg in de eerste helft (tegenover één van bezoekers). Vlak voor rust kregen Pedersen, Slagveer, Bakker en opnieuw Pedersen nog kansen om de score te openen, maar Jurjus bleek in vorm.

Doelpunten in het ‘Drents Kwartiertje’

In de tweede helft kreeg FC Emmen nog meer grip op de wedstrijd en het regende kansen. De Graafschap werd een enkele keer nog wel gevaarlijk in de tegenaanval, maar Scherpen was alert. In het stadion voelden de supporters dat de 1-0 eraan zat te komen en men begon ‘Drents Kwartiertje’ te zingen. “Het stadion kolkte, mooi om mee te maken. Het publiek bleef achter de ploeg staan tot het eind,” zei Lukkien op de persconferentie.

In de 81ste minuut viel de goal dan eindelijk: uit de kluts wist Bannink de bal binnen te werken. Zo was hij in zijn eerste wedstrijd dit seizoen in de hoofdmacht van FC Emmen meteen trefzeker. “Ik denk dat dat loon naar werken was,” aldus Lukkien.

De Emmenaren gingen voor de 2-0, maar de goal viel aan de andere kant. Serrarens kopte op de paal, maar in de rebound wist hij alsnog te scoren: 1-1.

Zo eindigde de wedstrijd in een gelijkspel, ondanks een cornerverhouding van 13-1 in het voordeel van de Emmenaren. Lukkien: “Je hebt het gevoel dat je twee punten hebt weggegeven en dat je op zes punten had kunnen staan. Dat was natuurlijk fantastisch geweest. Maar 4 uit 4 met een lastig programma, daar kunnen we niet ontevreden over zijn.”

Vanwege interlandvoetbal is de eerstvolgende wedstrijd pas op zondag 16 september. Dan speelt FC Emmen om 14:30 uur een uitwedstrijd tegen FC Utrecht.

FC Emmen 1 – 1 De Graafschap
81. 1-0 Bannink
88. 1-1 Serrarens

Opstelling FC Emmen: Scherpen; Klok, Veendorp, Bakker, Cavlan; Slagveer (73. Marinus), Bijl, Ben Moussa, Chacon; Bannink (82. Bos), Pedersen (77. Arias).

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Abena, Nieuwpoort, Van De Pavert, Owusu; Olijve (86. Burgzorg), Nijland (66. Thomassen), Tutuarima; Van Mieghem, Serrarens, El Jebli (77. Hamdaoui).