FC Emmen naar Sittard op jacht naar de punten

Fortuna Sittard kent een redelijke start. De eerste wedstrijd uit tegen Sparta leverde een minimale 1-0 nederlaag op en afgelopen vrijdag werd in eigen huis AGOVV met 5-1 vermorzeld. In dat laatste duel was Richard Stolte, die vorig seizoen voor FC Emmen actief was, volgens een artikel op de website van Fortuna de uitblinker. Richard Stolte over zijn rol; ,,We speelden een goede wedstrijd en bij mij zelf ging het ook wel lekker. Voor mij was het dan ook een ideale wedstrijd. We kregen veel ruimte en ik hou ervan om die ruimte in te duiken. Maar we hebben ook een goed team en daar wil ik dit seizoen zo hoog mogelijk mee gaan eindigen”.
Fortuna-trainer Trainer Wim Dusseldorp, die Stolte nog kent uit de periode dat beiden in Heerenveen werkzaam waren, was na de wedstrijd ook uitermate tevreden. ,,Dit was een prima wedstrijd. Voor mij ook meteen de grootste overwinning en ook de meest overtuigende sinds ik trainer van Fortuna Sittard ben. We moeten echter wel onthouden dat dit pas de tweede wedstrijd is. Tegen Sparta lieten we nog wat dingetjes liggen, maar dat ging nu al weer beter. We zetten langzaam stapjes vooruit en blijven ons ontwikkelen”.
Bij de daverende 5-1 zege op AGOVV Apeldoorn valt wel een kanttekening te maken. AGOVV stond namelijk vanaf de 16e minuut met een man minder in het veld na een rode kaart voor Tim Receveur. Toen na rust ook nog een goal in eigen doel werd gefabriceerd, was het met de tegenstand gedaan. Fortuna lijkt echter wel degelijk sterker te zijn geworden met onder andere de komst van drie geroutineerde Belgen in Marc Wagemakers (324 wedstrijden in het betaalde voetbal), Timothy Dreesen en Wouter Scheelen. FC Emmen zal in Sittard alle zeilen bij moeten zetten, dat mag duidelijk zijn.  FC Emmen-trainer René Hake hoopt natuurlijk dat zijn elftal ook stapjes in de gewenste richting gaat maken. Na de nederlaag in Eindhoven en een gelijkspel tegen FC Dordrecht zou een overwinning in theorie de volgende stap kunnen zijn. Een goed resultaat in Limburg zou ook een mooie opsteker zijn richting de komende twee wedstrijden, tegen FC Oss en Willem ll, die beiden in het Univé stadion zullen plaats vinden. ,,Dat het niet gemakkelijk zal zijn, is duidelijk. Fortuna maakt een goede indruk en heeft in de voorbereiding ook in grote lijnen met hetzelfde elftal als nu kunnen spelen. Bij ons zitten we nog met de vraag wat de ideale samenstekking is. Dat heeft de technische staf wel in het hoofd, maar dat moet in de praktijk ook worden uitgevoerd. Vorige week bleek ook dat enkele spelers nog niet in staat zijn om negentig minuten voluit te gaan. We kiezen daarom voor spelers die het meeste fit zijn.”
Niet fit bij FC Emmen is in ieder geval Kay Velda. De middenvelder heeft een probleem met een enkel waarvan de oorzaak nog duister is. Er worden daarom op zeer korte termijn foto’s van gemaakt. Behalve Velda zijn er uitgezonderd Eldridge Rojer geen blessures.