Terug naar overzicht Terug

FC Emmen naar op periodetitel azend FC Volendam


Wat de tegenstanders betreft zit het FC Emmen de laatste weken niet echt mee. Het had de pech dat Jong PSV, Fortuna Sittard en Sparta Rotterdam, de clubs waarvan het de laatste drie duels verloor, alle drie ploegen waren die in een sterke fase verkeerden. En dat geldt zeker ook voor komende tegenstander FC Volendam dat na een tot dus ver matig seizoen opeens uitzichten op de tweede periodetitel heeft. FC Dordrecht en Jong PSV staan er weliswaar beter voor, maar tellen zoals bekend niet mee. De concurrent voor FC Volendam is Sparta Rotterdam dat evenals de Volendammers 16 punten heeft gepakt. Sparta heeft vrijdag evenals FC Volendam een thuiswedstrijd en wel tegen Helmond Sport.


FC Volendam verloor in Jack Tuyp en Michiel Kramer de topschutters van het afgelopen seizoen maar dat verlies werd snel gecompenseerd met de opkomst van Robert Mühren die al een tijdje als een talent werd beschouwd maar nu pas zijn kans greep. Het hoogtepunt voor hem viel einde september met twee goals in de bekerwedstrijd tegen Ajax en kort daarna ook twee in de competitiewedstrijd tegen Jong Ajax. Die laatste viel op 30 september en vanaf die dag heeft hij niet meer gescoord. Hij stond de volgende vier wedstrijden droog en heeft de laatste drie duels wegens een blessure gemist. Met voorganger Jack Tuyp gaat het overigens ook niet geweldig want na vorig seizoen 27 keer te hebben gescoord wilde hij op avontuur in het buitenland. Het Hongaarse Ferencvarosi werd zijn nieuwe club en dat is tot nu toe geen voltreffer voor hem geweest. Hij heeft nog maar zes wedstrijden gespeeld met slechts een doelpunt. FC Volendam toonde de laatste weken echter aan ook zonder de topschutters te kunnen met zeven punten uit de laatste drie duels. 

Opvallend in de prestatielijst van FC Volendam is dat de ploeg in eigen huis voor het vaak kritische publiek moeizaam uit de voeten komt. Het heeft in Volendam slechts twee maal gewonnen, tegen FC Oss en Jong FC Twente, naast drie gelijke spelen en vier nederlagen. Daar ligt misschien een kans voor FC Emmen dat echter zo zijn eigen zorgen heeft. Zo heeft het in de laatste 308 minuten geen doelpunt meer gescoord.