Terug naar overzicht Terug

FC Emmen moet voor de winst gaan tegen Achilles '29


Maandagavond ontvangt FC Emmen het Groesbeekse Achilles ’29. Voor de Emmenaren is het duel van groot belang omdat het in de strijd om plaatsing voor de play offs weer eens punten dient te gaan pakken. Immers ondanks goede wedstrijden tegen Sparta Rotterdam en Go Ahead Eagles hield de ploeg aan de laatste vier duels slechts twee punten over. Een driepunter tegen Achilles ’29 zou daarom goed van pas komen hoewel iedereen er van is overtuigd dat het een zware dobber gaat worden. FC Emmen – Achilles ’29 is een duel tussen de nummers vijf en elf van dit moment. De Emmenaren hebben acht punten meer maar beide teams staan in het aantal tegengoals precies gelijk met 45. In het aantal gescoorde treffers staat FC Emmen er aanzienlijk beter voor met 48 tegenover 34 van Achilles ’29.


Achilles ’29 was de verrassing in het begin van de competitie. Het pakte in de eerste vier wedstrijden negen punten en stond daarmee op de tweede plaats. Daarna ging het snel bergafwaarts en zakte de formatie van trainer Eric Meijers langzamerhand af naar de vijftiende stek. De thuisnederlaag tegen FC Emmen op 6 november, met de winnende goal van Erixon Danso in de extra tijd, was echter de ommekeer. De weg voerde daarna weer omhoog met vooral een sterke reeks na de winterstop die tot de negende plaats reikte. De laatste twee wedstrijden gingen echter beiden verloren tegen respectievelijk NAC Breda en het opeens sterke Almere City dat verrassenderwijs momenteel de vierde periode aanvoert. Achilles ’29 doet zoals bekend dit seizoen nog niet mee aan de periodestrijd en mag pas het volgend seizoen meedoen.

De wedstrijd wordt geleid door Martin van den Kerkhof. Hij was dit seizoen een keer actief bij een thuiswedstrijd van FC Emmen en wel tegen Helmond Sport op de vierde speeldag.