Terug naar overzicht Terug

FC Emmen moet vol aan de bak tegen FC Eindhoven


Er zijn nog steeds meerdere kandidaten, waaronder FC Emmen, in de strijd om plaatsing voor de play offs maar alle berekeningen zijn aan de Emmer formatie goed beschouwd niet besteed. Wil de ploeg voor het natoetje in aanmerking komen moet het simpelweg punten pakken, een andere weg is er niet. Vrijdag moet daar een begin mee worden meegemaakt in de thuiswedstrijd tegen FC Eindhoven. Voor de Brabanders staat er echter ondanks een hogere klassering ook veel op het spel want de sterk neergaande lijn van de laatste paar maanden moet worden omgebogen.


Trainer Joop Gall heeft deze week ongetwijfeld de bekende goocheldoos voor trainers in het nauw opengetrokken om de neuzen van zijn spelers weer in de juiste richting te krijgen na de horror wedstrijd in Oss. Er moet weer vooruit worden gekeken en de komende tegenstander lijkt precies op tijd te komen. Immers FC Eindhoven is totaal van slag en heeft van de laatste zeven wedstrijden er maar liefst zes verloren. In deze reeks zat slechts een overwinning maar dat was uitgerekend tegen koploper FC Dordrecht en van die club verloor FC Emmen thuis met grote cijfers.

FC Eindhoven kende een uitstekende eerste helft van de competitie waarin het zelfs enkele weken op de tweede plaats stond. Intussen is de ploeg van trainer Jean Paul de Jong behoorlijk getroffen door een overvloed aan geblesseerde spelers. Zo waren afgelopen maandag tegen Jong FC Twente Nayib Lagouireh, Maxime Gunst, Anthony van den Hurk, Josemar Makiavala en Tom Muyters om die reden niet beschikbaar. Laatstgenoemde is al lang uit de roulatie en zijn vervanger Maik van den Kieboom krijgt nogal wat kritiek te verduren. Verder waren Timothy Durwael en Paul Beekmans geschorst. De Jong heeft in de winterstop wel versterkingen gekregen, zo kwam Ronny Reniers van PEC Zwolle die Jasper Waalkens uit de basis verdreef en de Chileen Cristian Cuevas werd van Vitesse geleend. Cuevas is een achttienjarige  linksback die van Chelsea aan Vitesse werd verhuurd en nu is doorgeschoven naar FC Eindhoven.

FC Emmen ontvangt FC Eindhoven voor de 29e keer in het betaalde voetbal. De thuisploeg won van de 28 gespeelde onderlinge duels er veertien, de Brabanders gingen vijf maal met de punten naar huis en negen keer rolde er een gelijkspel uit de bus. Scheidsrechter voor vrijdagavond is Martin Perez, een 26-jarig talent uit de Masterclass. Om reiskosten te besparen zou hij met de spelersbus van FC Eindhoven mee kunnen reizen want hij woont in Helmond.