Terug naar overzicht Terug

FC Emmen moet punten in eigen huis houden


FC Emmen trainer Gerry Hamstra had afgelopen maandag de unieke gelegenheid om de laatste en komende tegenstander in een competitiewedstrijd aan het werk te zien. Het inhaalduel FC Den Bosch-TOP Oss stond immers op het programma en dat eindigde in 1-1 wat voor de ploeg uit Oss een prima prestatie was. FC Den Bosch, dat de vrijdag er voor nog in Emmen op z’n gemak met 3-0 won, had het tegen de streekrivaal aanmerkelijk moeilijker. ,,TOP is een gedisciplineerd spelend elftal”, concludeerde Hamstra. ,,Ze doen geen gekke dingen en iedereen is zich van zijn taak bewust.”
Opnieuw een zware dobber dus voor FC Emmen dat er voor moet waken dat de afstand tot de negende plek in ieder geval niet groter wordt. Momenteel wordt de negende stek ingenomen door RBC Roosendaal dat zes punten voorsprong op FC Emmen heeft. De Roosendalers moeten vrijdag bij Helmond Sport op bezoek dat achtste staat met een punt voorsprong op RBC. Een nieuwe nederlaag zou de afstand tot deze posities dus weer groter maken omdat de punten bij deze nummers acht en negen blijven hangen. Maar verliezen tegen TOP Oss is natuurlijk geen optie voor FC Emmen. Gerry Hamstra: ,,We moeten gewoon winnen om niet verder achterop te geraken. We hebben inderdaad tegen FC Den Bosch slecht gespeeld maar intern hebben we dat goed doorgesproken. Je kunt best een wedstrijd verliezen maar niet op de manier waarop wij dat hebben gedaan.”
Met welke basis FC Emmen vrijdagavond van start gaat is nog niet bekend. Zowel Mounir Biyadat als Morten Friis hebben lichte klachten en hebben weinig getraind.
FC Emmen tegen TOP Oss staat voor de zeventiende maal in Emmen geprogrammeerd. In de voorgaande zestien duels won FC Emmen er acht, vier keer ging TOP Oss met de winst naar huis en vier keer eindigde het in een gelijkspel. Scheidsrechter is Hessel Steegstra die met een gemiddelde van 4.2 per wedstrijd na Michel Winter (gemiddeld 4.5 per wedstrijd) de royaalste gele kaarten uitdeler in de Jupiler League is.