FC Emmen moet nog stappen maken

FC Emmen heeft ook de tweede oefenwedstrijd binnen een week tegen een Friese tegenstander verloren. Na het nipte verlies tegen SC Cambuur volgde vrijdagavond een forse 5-1 nederlaag tegen eredivisionist SC Heerenveen. Hoewel FC Emmen in fasen best goed weerwerk leverde, werd duidelijk dat de selectie nog niet in balans. Trainer Dick Lukkien zit bijvoorbeeld met smart te wachten op een paar verdedigers die zich in de Jupiler League staande kunnen houden. ,,We hadden achterin twee stagelopers staan zodat het niet fair is ze daarop te beoordelen. Duidelijk is wel dat we hier nog stappen moeten maken.” In totaal kwamen vier testspelers in actie maar afgezien van de Duitser Viktor Maier konden de overigen zich niet aanbevelen voor een langer verblijf. Over de vraag of ze wel of niet meegaan op het trainingskamp dat aanstaande dinsdag begint wilde Lukkien zich echter niet uitlaten. ,,Dat gaan we eerst intern nog bespreken.” Van de nieuwkomers kwamen Kai Huisman en Stef Gronsveld niet in het veld.

Reza Ghoochannejhad kopt SC Heerenveen naar de 1-0.

Henk Bos houdt een tegenstander van zich af.

Dennis Telgenkamp brengt redding.

Over de eerste helft was Dick Lukkien zeker niet ontevreden. ,,We hebben goed meegespeeld, alleen was SC Heerenveen effectiever.” Onder de ogen van zo’n tweeduizend toeschouwers in het 1800 zielen tellende Sexbierum kende FC Emmen zelfs een heel goede start. In de tweede minuut moest de Friese doelman Wouter van der Steen aan de bak bij een venijnig schot van afstand van Jurjan Mannes en kort daarna ging een vrije trap van David Vrzogic maar net over de kruising. Maar in de zevende minuut liet de verdediging van de Emmenaren zich uitspelen, Gersom Klok kon de voorzet er niet uithalen, waardoor Reza Ghoochannejhad met een kopstoot de stand op 1-0 bracht. Daarna bepaalde SC Heerenveen wel grotendeels het spel en was het aan een tweetal goede reddingen van doelman Dennis Telgenkamp te danken dat een half uur lang niet meer werd gescoord. Zeven minuten voor rust werd het dan 2-0 uit een identieke situatie als bij de 1-0 en weer was het ex-Emmenaar Ghoochannejhad die koppend de Friese voorsprong verdubbelde. Op slag van rust leek Frank Olijve de achterstand te kunnen verkleinen maar het was net niet.

Erixon Danso gaat buiten om bij Rannick Schoop.

De bank met van links naar rechts Casper Goedkoop, Dick Lukkien, Richard Moes en Harm Hensens kijkt bedenkelijk.

Na de pauze kwamen bij FC Emmen de testspelers Deniz Aslan en Daniel Boateng in het veld en was plotseling chaos troef in de achterste lijn. In een tijdsbestek van zes minuten schoten Pelle van Amersfoort , Sam Larsson en Luciano Slagveer de eredivisionist naar 5-0. Het was een eenzijdig duel waarin FC Emmen nauwelijks nog op de helft van de tegenstander kwam. Pas in de slotfase oogde het wat FC Emmen betrof iets beter. Het hoogtepunt van de wedstrijd werd zelfs door een Emmenaar tot stand gebracht. Vier minuten voor tijd knalde Sander Rozema de bal vanaf een meter of 25 snoeihard in de kruising.

Rogier Krohne in balbezit.

Sam Larsson is Daniel Boateng te snel af (Foto’s: Bennie Wolbers)

SC Heerenveen-FC Emmen 5-1. 7. Ghoochannejhad 1-0, 38. Ghoochannejhad 2-0, 48. Van Amersfoort 3-0, 52. Larsson 4-0, 54. Slagveer 5-0, 86. Rozema 5-1. Toeschouwers: 2000.
FC Emmen: Telgenkamp; Klok (46. Aslan), Bakker, Siekman (46. Boateng), Vrzogic (62. Maier), Olijve, Rozema, Mannes, Bos (77. Dos Santos), Krohne (71. Albertus), Danso (62. Mulder).