Terug naar overzicht Terug

FC Emmen legt Viktor Maier voor twee jaar vast


FC Emmen heeft overeenstemming bereikt met Viktor Maier. De 26 jarige uit Kirgizië afkomstige Duitser, zette vanochtend na afloop van de medische keuring zijn krabbel onder een tweejarige verbintenis.  Daarnaast bedong FC Emmen een optie voor een derde seizoen. De afgelopen weken trainde Maier als stagiair mee met de selectie, en liet zich verdienstelijk zien in de oefenwedstrijden. Viktor Maier komt transfervrij over van SV Meppen, waar hij de afgelopen anderhalve seizoenen speelde. Hij is tevens international voor Kirgizië, de nummer 111 van de FIFA ranglijst, en is daar o.a. in het gezelschap van ex-FC Emmen speler Edgar Bernhard. In de meest recente interland van Kirgizië, 7 juni j.l., was Maier niet van de partij. De eerstvolgende interlands zijn op 30 augustus, 7 september en 9 november. De laatste is een uitwedstrijd tegen de Philipijnen.


Viktor Maier betreedt het veld waar hij minimaal twee seizoenen actief zal zijn.

Manager voetbalzaken Jan Korte over het aantrekken van Maier: “Met Viktor hebben we ons verzekerd van de diensten van een mentaal en fysiek sterke speler. Hij kan op de gehele rechterflank uit de voeten, en daarmee kan de trainer op basis van deze ene speler, het elftal op tal van posities wijzigen. Daarnaast hebben we wederom scherp gekeken naar zijn karaktereigenschappen en in het verlengde zijn aandeel in de groep alsmede het groepsproces, omdat we komend seizoen met kracht vooruit willen voetballen. Wij verwachten dat hij hier met succes een bijdrage aan zal leveren en zijn daarom content met zijn krabbel onder deze overeenkomst voor twee seizoenen met een optie.” 

Viktor Maier: “De afgelopen weken heb ik met veel plezier meegetraind met FC Emmen. Ik heb na deze korte periode al helemaal het gevoel dat ik goed pas bij deze club en dat ik me hier thuis ga voelen. Met de trainer heb ik een echte klik omdat zijn gewenste speelstijl en het systeem mij aantrekt. Ik denk daarmee goed uit de voeten te kunnen en dan is het volgend jaar aan ons als spelers om er samen een succes van te maken.”