Terug naar overzicht Terug

FC Emmen moet favorietenrol tegen Achilles ’29 waarmaken


Nog zes wedstrijden te gaan en de meeste play offs plaatsen zijn al vergeven. FC Volendam, SC Cambuur, MVV Maastricht, NAC Breda, Almere City en Helmond Sport kunnen zich wel opmaken voor het toetje. De nummers zeven en acht staan echter nog open en FC Emmen behoort tot de kandidaten. Het heeft concurrentie van RKC Waalwijk, FC Eindhoven en wellicht de kampioen van de vierde periode. NAC Breda is daar de lijstaanvoerder maar zal vermoedelijk wel bij de bovenste acht eindigen. Anders wordt het De Graafschap, dat zich nadrukkelijk in de strijd om de laatste periode mengt, die titel pakt.   


FC Emmen moet het vrijdag zonder de medewerking van Josimar Lima en Genero Zeefuik doen die beiden geblesseerd zijn. Nick Bakker neemt de plaats van Lima in terwijl Frank Olijve in de basis komt voor Zeefuik. Olijve gaat op het middenveld spelen terwijl Alexander Bannink doorschuift naar de voorste linie naast Cas Peters. De opstelling ziet er als volgt uit: Telgenkamp; Aslan, Bakker, Siekman, Loen; Klok, Bos, Olijve, Türk; Peters, Bannink.

Er zijn nogal wat theoretische mogelijkheden maar FC Emmen doet er goed aan veel punten te pakken. Dat zou bijvoorbeeld vrijdag kunnen gebeuren als het bezoek krijgt van hekkensluiter Achilles ’29. De uitwedstrijd werd al met 4-0 gewonnen, dus op papier is het een simpele opgave. Maar hoewel Achilles ’29 degradatie nauwelijks nog kan ontgaan, mag niet de indruk bestaan dat de Groesbekers niet kunnen voetballen. De ploeg had na de winterstop bijvoorbeeld uitschieters zoals winst in de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht, waar FC Emmen verloor, en gelijke spelen in de uitduels tegen Telstar en MVV. Thuis werd van FC Eindhoven gewonnen en gelijkgespeeld tegen Almere City FC.

Voor tegenstander Achilles ’29 staat meer op het spel dan simpelweg degradatie. De club verkeert op voet van oorlog met de KNVB en speciaal de beroepscommissie. De club zegt nog steeds niet te weten welke status het heeft. Het heeft namelijk nog geen proflicentie maar moest wel aan het seizoen beginnen onder de voorwaarden waaraan de andere clubs moeten voldoen. Als prof- of als amateurclub degraderen maakt een groot verschil. Als amateurclub raakt het dan Jong Achilles ’29 kwijt plus de gecertificeerde jeugdopleiding.