Terug naar overzicht Terug

FC Emmen mist tegen Telstar viertal spelers


De probleem gevallen zijn Quenten Martinus, Frank Olijve en Yannick de Wit om medische redenen terwijl Tim Siekman om een organisatorische reden ontbreekt. Martinus en Olijve hebben last van hun hamstrings. ,,Ze zijn dicht bij volledig herstel”, zegt Joop Gall. ,,Misschien dat we ze tegen Telstar konden opstellen maar dan loop je het gevaar dat ze vier tot zes weken zullen ontbreken. Dat is te link en dus doen we dat niet. Yannick de Wit heeft last van een ontstoken voetzool. ,,Het gevolg van nieuwe schoenen”, geeft Gall aan.

De afwezigheid van Tim Siekman is een ander verhaal. Hij kreeg een gele kaart in zijn  laatste wedstrijd voor HHC Hardenberg en was daardoor aan een schorsing toe. Die moest worden meegenomen naar het betaalde voetbal maar daar ging het mis. FC Emmen dacht mede door een mondelinge toezegging dat hij de vorige week speelgerechtigd was maar dat bleek niet het geval. ,,De vorige week hebben we veel energie moeten steken om de overschrijving van Luis Pedro rond te krijgen”, legt algemeen-directeur Wim Beekman uit. ,,Dat duurde lang want er moest nog een handtekening van zijn zaakwaarnemer onder het contract en zijn overschrijving naar de vereniging Helpman moest ongedaan worden gemaakt. Dat laatste had hij gedaan mocht er in het betaalde voetbal geen werk voor hem zijn. Het kostte echter veel tijd, de verantwoordelijke bij Helpman was op vakantie en op het laatst heeft een hulpvaardige mevrouw ons uit de brand geholpen via een fax bij FC Groningen waardoor Luis Pedro de afgelopen week kon spelen. Het geval Tim Siekman was daardoor wat op de achtergrond geraakt, jammer voor hem en de club natuurlijk maar de komende week kan hij spelen.”

Nieuw in de basis tegen Telstar zijn Sander Rozema, Anmar Almubaraki en Elson Almeida die de plaatsen van Kevin Görtz, Yannick de Wit en Quenten Martinus innemen. Om de selectie op peil te houden zijn verder drie A-junioren aan de groep toegevoegd. Zij speelden donderdag tijdens de afsluitende training ook mee. Het zijn Ahmed Amedi Ndayisaba, Sander Boekholt en Paul Bangura respectievelijk aanvaller, middenvelder en verdediger. Joop Gall heeft afgelopen maandag tegenstander Telstar tegen Jong Ajax aan het werk gezien en met 2-0 zien verliezen. ,,Ze waren een maatje te klein wat geen schande was gezien het potentieel bij Jong Ajax. Ze missen nog een echte spits maar zullen gebrand zijn om tegen FC Emmen het verlies goed te maken.”

Opstelling FC Emmen: Van der Vlag: Bakkati, Luis Pedro, Rozema, Metaj, Bannink, Dantuma, Almubaraki, Resida, Weghorst, Almeida.

Verzorger Jan Haak met de ‘kneusjes’ Quenten Martinus en Frank Olijve. 
Joop Gall doceert, Alexander Bannink (op de rug gezien) luistert. 
Tim Siekman moet nog een week geduld hebben (Foto’s: Bennie Wolbers)