Terug naar overzicht Terug

FC Emmen mikt op begroting van 2.1 miljoen


De nieuwe begroting ligt ongeveer twee ton lager dan de werkelijke van het voetbaljaar 2009/10 wat in het licht van de economische malaise waarschijnlijk niet eens zo slecht is. Directeur Gerrit Volkers waarschuwde echter dat het aanvankelijke doel, een plaats in het linkerrijtje vermoedelijk niet haalbaar is. Van die ruim twee miljoen gaat namelijk een groot deel naar de vaste lasten. ,,We betalen alleen al een half miljoen aan huisvestingkosten waarvan drie ton aan stadionhuur. Dat is voor ons veel te veel. Maar er zijn ook wat lichtpuntjes. Zo is momenteel sprake van een zeer constructief overleg met SC Heerenveen. Daarnaast loopt het wat de commercie betreft goed. Zo is er van de aflopende contracten geen enkele opzegging tot nu toe. Aan de selectie voor het komende seizoen wordt verder hard gewerkt. We hebben weliswaar afscheid genomen van tien spelers maar dat betekent ook dat we met de resterende twaalf spelers in gesprek zijn of dat op korte termijn gaan. We willen in elk geval voor 1 juni een stuk duidelijkheid scheppen voor wat betreft de selectie voor het komende seizoen.”
De bijeenkomst werd ook toegesproken door Emmens burgemeester Cees Bijl die zijn waardering uitsprak over de manier waarop de club het seizoen heeft afgemaakt. ,,Het is voor onze gemeente belangrijk dat het betaalde voetbal behouden blijft. Zo krijgt Emmen veel aandacht in de media en voor de locale overheid zitten daar mogelijkheden in om zich te profileren. Sport is een geweldig middel om bekendheid te krijgen.”
Burgemeester Bijl hield de sponsors tevens voor dat FC Emmen van alle sportclubs in de gemeente verhoudingsgewijs meer aan vaste lasten kwijt is dan welke andere club ook. Aan de wens van Gerrit Volkers om die lasten middels een huurverlaging te verlichten zal echter geen gehoor aan worden gegeven. 
 


Burgemeswter Cees Bijl: Betaald voetbal moet blijven.

 

Directeur Gerrit Volkers: linkerrijtje wordt moeilijk met deze begroting.