Terug naar overzicht Terug

FC Emmen in slotfase onderuit tegen SC Heerenveen


Bij FC Emmen kon met enige moeite een selectie van zestien spelers op de been worden gebracht omdat maar liefst tien spelers om uiteenlopende redenen niet van de partij konden zijn waar tegenover SC Heerenveen met een groep van 21 spelers naar Emmen kwam. Afwezig bij FC Emmen was verder trainer Harry Sinkgraven die aan het herstellen is van een heupoperatie. Zijn taak werd waargenomen door het duo Gert Heerkes en Joseph Oosting. Zij zagen FC Emmen al in de elfde minuut de leiding nemen na een vlot lopende aanval over de rechterzijde. De voorzet kwam uiteindelijk van Patrick Lip en Ruud ter Heide tikte op zijn welbekende koelbloedige wijze in. FC Emmen verraste af en toe met goede acties en was in de eerste helft zeker niet de mindere. Jammer was dat door een foutje van doelman Harm Zeinstra, hij liet een schuiver van Geert Arend Roorda glippen, in de laatste minuut van de eerste helft de stand gelijk werd getrokken.
Na de thee bleven bij SC Heerenveen alleen doelman Diederik Bangma en Geert Arend Roorda staan, de rest werd vervangen. Waaronder ook de proefspeler Akimsola Boussari, een 1.94m lange verdediger uit Togo die bij de Nigeriaanse club Enugu Rangers speelt. De eenmalige international van Togo maakte echter nog geen verpletterende indruk. Bij FC Emmen ging het allermaal wat moeizamer  waardoor in het laatste kwartier Oussama Assaidi de Friezen met twee treffers alsnog naar een overwinning kon schieten. Het laatste balcontact was voor Frank Schijff: de enige Emmenaar die officieel bij het gezamelijke beloftenteam was ingedeeld maar weinig speeltijd heeft gekend. 
FC Emmen: Zeinstra (46. Van Wegen): Leonardo (62. Bergsma), Paridaans (46. Zimmerman), Fischer, De Vries, Van der Ven (46. Jongsma), Lip (71. Schijff), Stroeve, Houtkoop, Buurmeijer, Ter Heide.
SC Heerenveen (eerste helft): Bangma: Janmaat, Boussari, Dinsgdag, Breuer, Roorda, Väyrynen, Grindheim, Beerens, Papadopoulos, Djuricic.
SC Heerenveen (tweede helft): Bangma: Koning, Haglund, Djuric, Popov, Roorda, Svec, Smarason, Narsingh, Fazli, Assaidi.
 


Sander Fischer rezen de haren ten berge.

 

Roy Stroeve in duel met proefspeler Akim Boussari.

 

Gert Heerkes als plaatsvervanger voor de geblesseerde Harry Sinkgraven (Foto’s FC Emmen Media)

 

Xander Houtkoop ziet zijn plannetje mislukken (Foto: Henk Benting)