Terug naar overzicht Terug

FC Emmen met Tim Siekman in de basis naar Dordrecht


De clubs in de Jupiler League beginnen vrijdag aan de eerste periode. Voor FC Emmen betekent dat een uitwedstrijd tegen FC Dordrecht.  In vergelijking met de wedstrijd tegen FC Eindhoven is de basisopstelling vrijwel intact gebleven met één uitzondering: Tim Siekman heeft zijn basisplaats terug wat ten koste van Nick Bakker gaat.


Op de laatste training ontbraken de geblesseerden Mario Bilate en Henk Bos. Opvallend dat Stef Gronsveld ook vorderingen maakt, de pechvogel van dienst wacht nog steeds op de eerste speelminuten bij FC Emmen. Anco Jansen kan wel ruim een kwartier een invallersrol vervullen. De opstelling:
Dennis Telgenkamp: Glenn Bijl, Keziah Veendorp, Jeroen Veldmate, Tim Siekman, Gersom Klok, Hilal Ben Moussa, Youri Loen, Michael Chacon, Cas Peters, Alexander Bannink.

FC Emmen gaat naar de Krommedijk met vier punten op zak en hoopt dat totaal vrijdag op te schroeven. Het heeft ook goede herinneringen aan het Riwal Hoogwerkers stadion zoals het onderkomen van FC Dordrecht officieel heet. Vooral aan de laatste onderlinge ontmoeting want einde april van dit jaar stelde FC Emmen daar deelname aan de play offs veilig via een forse 4-0 overwinning. De goals kwamen toen van de verdedigers Tim Siekman en Nick Bakker. FC Dordrecht begon dit seizoen dramatisch door met 5-1 te verliezen van Fortuna Sittard. Vorige week volgde echter het herstel middels een 2-1 thuiszege op Jong FC Utrecht..

De selectie van FC Emmen telt drie spelers met een FC Dordrecht verleden. Josimar Lima was al in Emmen en kreeg deze competitie gezelschap van Michael Chacon en Glenn Bijl. Laatstgenoemde werd in de winter van het seizoen 2015/16 door FC Groningen aan FC Dordrecht uitgeleend. Bijl speelde daar 16 wedstrijden en scoorde tweemaal. Michael Chacon speelde de afgelopen twee seizoenen aan de Krommedijk na zijn vertrek uit Heerenveen. Hij kwam tot 51 competitieduels met vier goals. FC Dordrecht-FC Emmen is de 55e ontmoeting tussen deze twee clubs, een reeks waarin FC Emmen in de voorgaande 54 duels een positieve balans heeft met 22 overwinningen tegenover 17 nederlagen en 15 gelijke spelen.