Terug naar overzicht Terug

FC Emmen met Jallo en Bergkamp


FC Emmen gaat het duel tegen Roda JC in met een ongeslagen reeks van vijf wedstrijden waarvan de laatste vier werden gewonnen. Roda JC komt naar Emmen met een serie van acht ongeslagen wedstrijden waarvan de laatste vier uitduels werden gewonnen. De laatste en enige nederlaag van de Limburgers was op 25 augustus toen met 3-0 van FC Volendam werd verloren.


FC Emmen zal in de momenteel sterkst mogelijk opstelling voor de dag komen met Gaby Jallo weer in de basis terwijl Roland Bergkamp fit genoeg lijkt te zijn om ook van start te gaan. Bij Roda JC is de terugkeer van Anco Jansen opvallend. De voormalige Veendammer raakte aan het begin van de vorige competitie geblesseerd en aan een buitenmeniscus geholpen. Na operatie bleek hij echter ook nog een verrekte kruisband te hebben. De revalidatie verliep niet helemaal naar wens zodat het herstel langer duurde dan nodig leek. Anco Jansen  speelde in de bekerwedstrijd tegen Sparta voor het eerst dit seizoen weer een hele wedstrijd en stond afgelopen weekeinde tegen Achilles ’29 voor het eerst in een competitieduel in de basis na twee maal eerder een invalbeurt te hebben gehad.

Roda JC heeft tot nu toe 24 keer gescoord, wat schril afsteekt tegen de  35 van FC Emmen maar in verdedigend opzicht is de verhouding met 17 tegen 9 in het voordeel van de gasten.  Roda JC beschikt daarmee met NEC over de minst gepasseerde verdediging in de Jupiler League. Topscorer bij Roda JC is Marc Höcher met zeven treffers waarvan twee vanaf elf meter. Johan Plat is tweede met zes goals. Roda JC speelt in dezelfde samenstelling als vorige week tegen Achilles ’29 waarbij Wiljan Pluim opnieuw wordt vervangen door Anco Jansen.
Opstelling FC Emmen: Meerits; Bakkati, Luis Pedro, Siekman, Jallo, Rozema, Bannink, Deul, Resida, Bergkamp, Peters. Roda JC Kerkrade: Verbist; Van Peppen, Ramos, Dijkhuizen, Faik, Van Hyfte, Biemans, Jansen, Höcher, Plat, Demouge,