Terug naar overzicht Terug

FC Emmen met Danso en Deul naar Almere


Komende vrijdag staat FC Emmen de uitwedstrijd tegen Almere City FC te wachten. Op papier de tegenstander waar tegen drie punten mogelijk moeten zijn want de polderbewoners nemen momenteel de negentiende en laatste plaats in. Het is zelfs de enige club die nog geen wedstrijd heeft gewonnen. Almere City FC begon de competitie nog aardig met twee gelijke spelen maar verloor vervolgens vijf achter elkaar. Wat natuurlijk niet betekent dat het duel tegen FC Emmen automatisch de zesde nederlaag op rij zal zijn. Opvallend is dat in zes van de zeven wedstrijden doelman Agil Etemadi telkens drie goals om de oren kreeg.


FC Emmen trainer Marcel Keizer kan weer beschikken over Boy Deul en Erixon Danso, eerstgenoemde heeft vier duels gemist en Danso drie. Het herstel van hun blessures heeft dus korter geduurd dan aanvankelijk werd aangenomen. ,,Beiden hebben vanaf afgelopen maandag meegetraind en zijn fit”, aldus Keizer. Of het aanvalslustige tweetal ook in de basisopstelling gaat verschijnen is de vraag. Het zou kunnen dat de opstelling van voor de wedstrijd tegen Jong PSV blijft gehandhaafd. Dat is mogelijk omdat Marnix Kolder ook weer beschikbaar is. Voorzichtig optimisme is er verder bij Johan Kulhan want hij gaat er vanuit geen operatie aan een knie te moeten ondergaan. Wanneer hij weer van de partij kan zijn hangt nog in de sterren. Tim Siekman heeft een lichte terugslag terwijl Arjen Hagenauw, die een helft tegen Jong PSV speelde, opnieuw geen geluksvogel blijkt te zijn want hij valt af wegens een pijnlijke knie.

Bij Almere City FC doet zich vooral het gemis van topscorer Vincent Janssen voelen die door AZ werd ingelijfd. Hoewel, met zijn medewerking werd in het seizoen 2014/15 na acht wedstrijden ook slechts de achttiende plaats ingenomen. Andere belangrijke vertrekkers waren Thijs Bouma (naar De Graafschap) en Jerge Hoefdraad (SC Cambuur). Van de nieuwkomers lijkt Sven Braken de rol van Janssen te hebben overgenomen. De voormalige MVV’er scoorde al vier maal wat niet slecht is gezien de nederige stand op de ranglijst. Nieuw zijn verder o.a. Jasper Waalkens (ex-NEC), en Adbel Metalsi (Vitesse). Nieuw is ook trainer Maarten Stekelenburg die de naar de KNVB vertrokken Fred Grim is opgevolgd.

Met drie punten er bij zou FC Emmen wat meer spek op de ribben hebben, nodig met het oog op de komende zware wedstrijden. Immers achtereenvolgens moet het na Almere City aantreden tegen Go Ahead Eagles, FC Volendam en Sparta Rotterdam: de top drie in de Jupiler League dus. Daar tussen door staat ook nog de bekerwedstrijd tegen VVSB op het schema. Na de wedstrijd tegen Almere City ligt de competitie in het daaropvolgende weekeinde stil in verband met interland wedstrijden.

Almere City FC en FC Emmen hebben elkaar tien maal eerder in Almere ontmoet. FC Emmen won daarvan slechts twee maal, in februari 2006 en februari 2014. De thuisclub won er zes en twee maal werd gelijkgespeeld.