Terug naar overzicht Terug

FC Emmen mag tevreden zijn met punt bij Telstar


Het op meerdere posities gewijzigde FC Emmen heeft aan de uitwedstrijd tegen Telstar een puntje overgehouden. In de door sneeuwbuien geplaagde ontmoeting kwamen de ploegen niet tot scoren. Met een hoofdrol voor FC Emmen doelman Dennis Telgenkamp die in de eerste helft een strafschop stopte. Zijn tweede van het seizoen want eerder deed hij dat in het uitduel tegen NEC Nijmegen. Vorig jaar presteerde hij hetzelfde tegen VVV Venlo.


De weersomstandigheden waren niet bepaald aangenaam. Een stevige wind gepaard met sneeuwjachten speelden de acteurs al parten in de warming-up maar dat was nog niet alles. Een plotselinge donderslag deed scheidsrechter Mulder besluiten de spelers naar binnen te sturen waarna de voorbereiding na een pauze van negen minuten kon worden hervat. Een gevolg was dat de wedstrijd ook later van start ging. De donderslag was lang het enige hoogtepunt van de avond in het duel tussen de nummers zeven en zes. FC Emmen trainer Dick Lukkien was gedwongen door blessures en ziekte zijn elftal aan te passen met Cas Peters als enige spits. De spelers waren voor een deel dolend en op zoek naar hun juiste positie waardoor vlot aanvalsspel maar niet van de grond wilde komen. Wat lange ballen naar voren moesten voor dreiging zorgen maar dat leverde nauwelijks gevaar op.

AT5W5126

Glenn Bijl zoekt een aanspeelpunt.

AT5W5133

Nick Bakker met links Jerdy Schouten.

AT5W5143

Telstar aanvoerder Frank Korpershoek probeert Alexander Bannink dwars te zitten.

In de 37e minuut gebeurde er echter iets wat het wedstrijdverloop danig had kunnen beïnvloeden. In een duel op de achterlijn tussen Nick Bakker en topscorer Andrija Novakovich van de thuisclub ging laatstgenoemde onderuit wat scheidsrechter Christiaan Mulder deed besluiten Telstar een strafschop toe te kennen. Het leek op een simpele schouderduw maar de scheidsrechter had gezien dat een been van Bakker de val had veroorzaakte. Novakovich nam de strafschop zelf, hij dit seizoen al twee benut, maar doelman Dennis Telgenkamp stopte de inzet. Kort daarop deed Bakker weer van zich spreken, deze keer met een verre trap toen Telstar doelman Rody de Boer te ver voor zijn  goal stond. Het zou een mooie goal zijn geweest maar het feest ging niet door.

AT5W5164\

Geen doorkomen aan voor Cas Peters

AT5W5198

Gersom Klok heeft kennisgemaakt met de boarding.

AT5W5249

Dennis Telgenkamp stopt de strafschop.

De tweede helft was aantrekkelijker zoals wel vaker het geval. Er waren kansen of bijna kansen voor Youri Loen, Alexander Bannink en Cas Peters maar succes bleef uit. Ook Telstar- de enige betaalde club in Nederland zonder dug-out-, was af en toe dreigend, zo een mogelijkheid van de Luxemburgse held Gerson Rodrigues maar Telgenkamp stopte zijn harde schot. Een kleine twintig minuten voor het einde bracht Dick Lukkien nog Anco Jansen in het veld voor Michael Chacon. Voor Jansen was het zijn rentree na de uitwedstrijd tegen Helmond Sport. Het maakte echter niet uit en ook in drie minuten extra tijd bleven de doelpogingen aan beide zijden vruchteloos.

AT5W5339

Weer of geen weer: ze zijn er altijd.

AT5W5406

Youri Loen haalt uit richting Telstar doelman Rody de Boer (Foto’s: Gerrit Rijkens).

Telstar-FC Emmen 0-0. Scheidsrechter: Christiaan Mulder. Gele kaart: Hamdaoui (Telstar), Siekman, Veendorp (FC Emmen). Toeschouwers: 2142.
Telstar: De Boer; Brito, Van Iperen, Van Heertum, Sno, Osman, Korpershoek, Schouten (80. Najah), Handaoui (75. Van der Linden), Novakovich (64. Rodrigues), Platje.
FC Emmen; Telgenkamp: Klok, Veendorp, Bakker, Siekman, Ben Mloussa (79. Huizing), Bijl, Loen, Chacon (72. Jansen), Peters, Bannink.

Statistieken Telstar-FC Emmen:
Balbezit: 48-52%
Doelpogingen: 4-7
Schoten op doel: 2-4
Schoten naast doel: 2-3
Vrije trappen: 14-14
Corners: 6-3
Reddingen doelman: 4-2
Gele kaarten: 1-2