Terug naar overzicht Terug

FC Emmen machteloos tegen aanstaande kampioen


FC Emmen was naar Venlo getogen met de gedachte in het achterhoofd van ‘je weet nooit hoe een koe een haas vangt’, maar de haas liet zich niet vangen. De Limburgse formatie was op alle fronten de meerdere van FC Emmen dat vanaf de start van het voor een uitverkocht stadion gespeelde wedstrijd achter de bekende feiten aan liep. Die feiten waren o.a. dat de thuisclub grotere duelkracht en hogere balcirculatie toonde en ook nog sterker in de kopduels was. Vooral dat laatste was opmerkelijk want zelfs een bij een kwalitatief mindere ploeg kunnen best een paar uitstekende koppers zitten. Bij FC Emmen waren die vrijdagavond echter niet te vinden, de centrale verdedigers Robin Huisman de Jong en Rahim Ouedraogo werden constant geklopt. Dat leidde al na vijf minuten tot de openingsgoal. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door spits Sandro Calabro zo vrij als een vogeltje ingekopt: 1-0.
De bliksemstart van VVV-Venlo leidde niet onmiddelijk tot een tweede treffer, het duurde een kleine twintig minuten voordat die viel. Een gelukje weliswaar want het schot van Samir El Gaaouri werd door een Emmenaar zodanig van richting veranderd dat Thomas Villadsen volmaakt kansloos was. Daar tussen door was af en toe een aardige tegenstoot van FC Emmen te zien met een kansje voor Robbie Haemhouts in de twaalfde minuut maar zijn schot  was veel te zwak. In het laatste kwartier voor de pauze kreeg VVV-Venlo kansen voldoende om FC Emmen op een ruimere achterstand te zetten. Na ruim een half uur miste Calabro een uitstekende mogelijkheid wat een minuut later ook Adil Auassar deed die zo door het centrum mocht oprukken. Hij maakte het werk echter niet naar behoren af door naast te schieten. Kort voor rust deed FC Emmen bijna iets terug maar Roy Stroeve kon de voorzet van Haemhouts net niet bereiken. FC Emmen leek aldus met een 2-0 achterstand de pauze in te gaan wat toch nog een beetje perspectief leek te bieden. Het Japanse wonderkind Keisuke Honda trok echter een streep door die rekening. Hij speelde zich onweerstaanbaar vrij en gaf vervolgens een slim passje op El Gaaouri die kon aanleggen voor de 3-0.
VVV-coach Jan van Dijk, die na afloop zijn contract met twee seizoenen zag worden verlengd, vond dat de taktiek die FC Emmen toepaste in zijn straatje paste. ,,Tegen Excelsior speelde FC Emmen met een ruit op het middenveld en wilde dat ook hier doen. Maar als je dat tegen ons doet ben je volstrekt kansloos.´´ Dat werd tien minuten na de thee nog eens verduidelijkt door de 4-0 van Keisuke Honda. De Japanse aanvoerder van de Limburgers kreeg de bal in de zestien aangspeeld en schoot zonder zich iets van zijn bewaker Jesse Schotman aan te trekken de bal langs doelman Thomas Villadsen. Wat het scoren betreft lieten de Limburgers het vervolgens bij de 4-0 hoewel er best aardige kansen op een hogere score waren.  FC Emmen bracht in de slotfase nog de aanvallers Geoffrey Verweij en Kiran Bechan in het veld. Een kwartier voor tijd dwong Verweij de eerste hoekschop voor FC Emmen af en twee minuten voor tijd werd een inzet van Haemhouts door doelman Kevin Begois met de voet gekeerd. De eretreffer bleef aldus uit. In de 89e minuut leek de thuisclub nog op 5-0 te komen toen Sandro Calabro weer eens vrij mocht inkoppen maar een geweldige redding van de Emmer sluitpost verhinderde dit. Al met al was het een ietwat frustrerende avond voor de Drentse formatie de vanaf minuut één achter de tegenstander moest aanlopen. De gele kaarten voor Roy Stroeve en Sieme Zijm hebben bovendien tot gevolg dat dit tweetal de komende thuiswedstrijd is geschorst.
VVV-Venlo – FC Emmen 4-0. 5. Calabro 1-0, 24. El Gaaouri 2-0, 44. El Gaaouri 3-0, 55. Honda 4-0. Scheidsrechter: Van Egmond. Gele kaart: Bevaart, Stroeve, Zijm (FC Emmen). Toeschouwers: 6200.
VVV-Venlo: Begois: Fleuren, De Regt (46. Willemsen), Verdellen, Timisela, Kantelberg (70. Verbeek), Honda, Aussar, El Gaaouri (79. Ofrany), Calabro, Dadda.
FC Emmen: Villadsen: Bevaart, Huisman de Jong, Ouedraogo, De Vries (58. Görtz), Schotman (58. Verweij), Ripson, Haemhouts, Zijm (55. Bechan), Ten Voorde, Stroeve.