Terug naar overzicht Terug

FC Emmen maandagavond tegen FC Dordrecht


FC Dordrecht heeft opvallend genoeg praktisch dezelfde rapportcijfers als FC Emmen. Beiden hebben achttien punten en ook het doelsaldo is met min acht exact het zelfde. Op grond van een meer gescoorde goal staat FC Emmen op plaats tien en FC Dordrecht elfde. Een positief resultaat van FC Emmen kan gelet op de stand op de ranglijst geen sensatie meer worden genoemd. En dat is natuurlijk de valkuil waarin de ploeg van René Hake niet moet tuimelen. De gedachte van dit ‘doen we wel even’ mag niet in de hoofden van de FC Emmen rondwaren. De Dordtenaren hebben immers dit seizoen ook prestaties geboekt die opzienbarend waren. De gelijkenis met FC Emmen kan zelfs nog even worden doorgetrokken omdat beide clubs met 2-1 van RKC Waalwijk wonnen. FC Emmen deed dat thuis en FC Dordrecht in Waalwijk. Een paar weken geleden speelde FC Dordrecht met 2-2 gelijk in Rotterdam tegen Sparta waar FC Emmen met 5-0 onderuit ging. Die 2-2 was echt sensationeel omdat FC Dordrecht na rode kaarten voor Ramos en Sequeira al na 29 minuten met negen verder moest! Maar zonder een zeperd gaat Henny Lee ook niet door het leven. De 8-0 thuisnederlaag tegen Go Ahead Eagles was er zo eentje maar daarna pakte de ploeg de draad weer aardig op met een reeks van zes ongeslagen wedstrijden waarin twaalf punten werden gepakt.
De laatste weken gaat het een ietsje minder want uit vier wedstrijden werden middels drie gelijke spelen slechts drie punten gepakt. Afgelopen vrijdag speelde FC Dordrecht 1-1 tegen RBC Roosendaal. Cecilio Lopes was in eerste instantie voor deze wedstrijd geschorst maar heeft nu zijn laatste wedstrijd tegen RBC uit gezeten en kan tegen FC Emmen dus weer aan de bak.
In de selectie van FC Emmen is Marcel Piesche teruggekeerd nadat hij tegen FC Eindhoven wegens een griepje ontbrak. Milos Malenovic, Ruud ter Heide, Erik van der Ven en Pele van Anholt staan op de lijst van afwezigen.