Terug naar overzicht Terug

FC Emmen maandag uit naar Roosendaal


Aan uitwedstrijden tegen RBC Roosendaal bewaart FC Emmen de laatste jaren weinig goede herinneringen. Vorig seizoen werd daar met 2-1 verloren en in de seizoenen 2007/08 en 2006/07 respectievelijk met liefst 4-0 en 5-0. Laatst genoemde nederlaag was onder trainer Jan van Dijk die vervolgens zijn spelers een vrij weekeinde ontnam. Maar ook in dit seizoen was RBC goed voor een forse overwinning. Op 7 augustus vorig jaar stond namelijk als openingswedstrijd van het seizoen FC Emmen-RBC op het programma en de Roosendalers wonnen met liefst 4-0. Een pijnlijke nederlaag voor de Emmenaren waarop nog velen zouden volgen. De openingsgoal werd al in de vierde minuut gescoord en wel door Angelo Zimmerman. Na een half uur zorgde Gregory Nelson voor de 0-2 tussenstand. Merkwaardigerwijs maken beide spelers geen deel meer uit van de RBC selectie. Zimmerman speelt intussen bij FC Emmen, de van AZ gehuurde Nelson ging vervolgens bij Telstar trainen.
RBC is momenteel een goede middenmoter met Sjoerd Ars als opvallendste speler. De lepe spits scoorde al 14 goals waarvan hij er vier in de thuiswedstrijd tegen FC Dordrecht scoorde. Na de winterstop is ook Sjaak Polak na een langdurige blessure teruggekeerd. Hij scoorde twee maal in de laatste zes wedstrijden maar miste ook een strafschop. RBC boekte afgelopen vrijdag een verdienstelijk 3-3 gelijkspel bij FC Volendam maar was daar desondanks niet tevreden mee. De Brabanders leken met een 3-2 zege de bus in te gaan maar in de extra tijd kopte Melvin Platje de partijen alsnog op gelijke hoogte. Tot grote woede van de RBC’ers die van mening waren dat Platje had geduwd. Scheidsrechter Ben Haverkort trok zich van de protesten niets aan en keurde de treffer goed.
FC Emmen moet het in Roosendaal zonder verdediger Guus de Vries doen die wegens zijn zevende gele kaart voor de tweede maal dit seizoen een wedstrijd aan de kant moet blijven. Niek Ripson is na het uitzitten van een schorsing weer inzetbaar.