Terug naar overzicht Terug

FC Emmen maandag thuis tegen FC Dordrecht


FC Dordrecht begon dus slecht door uit met 3-0 van SC Cambuur te verliezen maar dat was behoorlijk tegen de verhouding in. In de eerste helft kregen de Dordtenaren zeker drie uitstekende kansen via Moussa Kalisse, Tom Beugelsdijk en Bart van Hintum maar de afwerking was geen sterk punt. Na rust was het bij de eerste de beste kans voor SC Cambuur wel raak. Sneu verlies dus en tevens een waarschuwing voor FC Emmen om deze tegenstander niet te onderschatten.
Waar FC Emmen-trainer René Hake zijn selectie zag aangevuld worden met de komst van doelman Diederik Bangma en aanvaller Radovan Mitrovic, kon FC Dordrecht trainer Henny Lee vier nieuwelingen begroeten. Zo werd routinier Marcel van der Sloot van RBC Roosendaal overgenomen, waar hij op amateurbasis speelde, en verder werd de Spartaan Shayron Curiel binnen gehaald. Curiel werd als een groot talent beschouwd en zijn zaakwaarnemer slaagde er zelfs in om een oefenstage bij Chelsea te regelen. Dat leek wat te hoog gegrepen want bij FC Dordrecht kan hij slechts op amateurbasis aan de slag. Verder werden van ADO Den Haag Santy Hulst en Kai van Hese overgenomen die beiden eredivisie ervaring hebben.
FC Dordrecht trainer Hennie Lee is wel aan een succesje toe want voor de winterstop liep het erg stroef. Met de wedstrijd tegen SC Cambuur meegerekend, heeft hij drie punten (drie gelijke spelen) uit de laatste vijf wedstrijden behaald na daarvoor een serie van tien punten uit vier duels te hebben neergezet. Er zit dus voetballend vermogen genoeg bij de Schapenkoppen.
De selectie van FC Emmen, die zondagmorgen voor het eerst dit jaar op gras heeft getraind, zal niet verschillen met die van tegen FC Zwolle. Enig probleemgeval is Johnny de Vries die wat lichte klachten heeft maar vermoedelijk wel zal spelen. Bart de Groot is een mogelijke vervanger.