FC Emmen laat op valreep gelijkmaker toe

Het was op voorhand al moeilijk een spektakelstuk zoals tegen FC Zwolle een goed vervolg tegen een op papier minder aansprekende tegenstander te geven en dat bleek tegen FC Dordrecht maar al te waar. Bij FC Emmen liepen veel dingen niet zoals ze hoorden te lopen waardoor het een moeizaam avondje was. Het regende foute passes waardoor amper goede combinaties tot stand konden komen. En kwamen die er af en toe wel, ontbrak dikwijls de zuiverheid bij de voorzetten. Trainer Rene Haké kon zich daarom ook wel vinden in het gelijke spel. ,,FC Dordrecht heeft hier een punt verdiend.  Ze hebben het ons erg lastig gemaakt. In de eerste helft stonden we niet goed en hadden nog geluk dat het bij 0-1 bleef maar het ook best 0-2 kunnen staan. Na aanpassingen liep het in de tweede helft even beter met als gevolg de 2-1 voorsprong. We slaagden er echter niet in om de voorsprong over de streep te trekken.”

Eldridge Rojer loopt weg na te hebben gescoord.

Doelman Nick van der Ploeg ziet de vrije trap van Hans Denissen langs de voor hem goede kant suizen (Foto’s Gerrit Rijkens).

Na een mogelijkheid voor Cecilio Lopes in de achtste minuut na een foutje van Sander Fischer kon een minuut later Eldridge Rojer een goede voorzet van Hans Denissen net niet verzilveren. Het bleef vervolgens wat FC Emmen betrof in de eerste 45 minuten steeds net niet. Een goed genomen vrije trap van Hans Denissen ging een meter naast. Rojer haalde op snelheid de achterlijn maar was zo snel dat niemand hem had kunnen volgen waardoor de voorzet niets opleverde. Eldridge Rojer miste na een half uur spelen een voorzet van Denissen op een haar na en vijf minuten voor de rust produceerde FC Emmen een vlot lopende aanval maar de voorzet van Denissen mislukte jammerlijk. FC Dordrecht kreeg tussen de bedrijven door ook een paar kansen maar leek genoegen te nemen met een 0-0 ruststand tot Bart van Hintum in de 45e minuut vrij kon uithalen voor de 0-1.

Eldridge Rojer in duel met Tom Beugelsdijk (3).

Er viel ook wel iets te vieren.

Na de pauze liet FC Emmen zich even van de beste kant zien. Er werd opeens veel druk uitgeoefend en dat leidde al in de 47e minuut tot de gelijkmaker. Jeffrey de Visscher trok vanaf rechts voor en Tjaronn Chery kopte de bal van dichtbij binnen: 1-1. Drie minuten later organiseerde FC Emmen een bombardement op de veste van FC Dordrecht keeper Nick van der Ploeg maar tot drie keer toe bleven de Emmer doelpogingen vruchteloos. Kort daarna mikte Jeffrey de Visscher net over de lat. Na dik een kwartier spelen kwam Hans Denissen met wat fortuin in balbezit en trok voor waar Eldridge Rojer met het hoofd voor de gewenste afwerking zorgde: 2-1. Het leek dus nog goed met FC Emmen te komen maar al snel ging de thuisploeg weer op het niveau van voor de rust spelen. Voorin werd Rojer nogal eens hoog aangespeeld wat zijn directe tegenstander en anderhalve kop grotere Tom Beugelsdijk een redelijk gemakkelijk avondje bezorgde. Dat veranderde pas met het inbrengen van Ruud ter Heide maar toch kreeg FC Emmen geen grip op het duel. Middenvelder Kay Velda had het moeilijk, Tjaronn Chery speelde beneden zijn niveau en zo waren er meer Emmenaren die wel graag wilden maar de juiste vorm misten. De wissel Richard Stolte voor Guus de Vries pakte daarbij ook niet echt goed uit want het was uiteindelijk Stolte die twee minuten voor het einde Moussa Kalisse niet kon afstoppen wat de 2-2 tot gevolg had. Met drie minuten extra tijd was het nog even billen knijpen maar een derde tegentreffer bleef FC Emmen bespaard.
Trainer Henny Lee van FC Dordrecht was van mening dat zijn ploeg eigenlijk had moeten winnen. ,,Ik heb wel tien kansen voor ons gezien.” Dat was een tikkeltje overdreven maar het puntje kwam zijn ploeg wel toe.

Sander Fischer lijkt hier even de goede richting kwijt (Foto’s Henk Benting)

FC Emmen-FC Dordrecht 2-2. 45. Van Hintum 0-1, 47. Chery 1-1, 63. Rojer 2-1, 88. Kalisse 2-2. Scheidsrechter: Lindhout. Gele kaart: Fischer, Chery (FC Emmen), Hulst, Kalisse (FC Dordrecht). Toeschouwers: 3089.
FC Emmen: Zeinstra: Piesche, Fischer, Zimmerman, Guus de Vries (68. Stolte), Velda, Chery, De Groot, De Visscher (68. Ter Heide), Rojer, Denissen.
FC Dordrecht: Van der Ploeg; Van Hese, Ramos, Beugelsdijk, Van Muyen, Van Hintum (75. Curiel), Van der Sloot, Sequeira (84. Huymans), Kalisse, Lopes, Hulst (73. Quekel).