FC Emmen loopt in 2e helft weg van SC Veendam

Na een helft spelen zag het er op het sportpark van de vv Musselkanaal nog niet naar een duidelijke Emmer overwinning uit. In het eerste half uur kwamen beide partijen niet aan het creëeren van kansen toe maar dat werd anders na de 1-0 voor SC Veendam in de 34e minuut. Nieuweling Boy Deul kwam op rechts helemaal vrij te staan en zijn schot was doelman Peter van der Vlag te machtig. Een minuut later kreeg Lars Hutten een goede mogelijkheid maar werkte de bal over. FC Emmen had tot dat moment  alleen gele kaarten geoogst wat op zich opmerkelijk is voor een oefenduel. Ruud ter Heide en Kay Velda kregen een gele prent van scheidsrechter Otto die helemaal vanuit Barendrecht op expeditie naar Musselkanaal was gezonden. FC Emmen sloeg in de slotfase echter toe. Ruud ter Heide werd prima bediend door Norair Mamedov maar Michalis Vakalopoulos haalde de bal nog voor de lijn weg. Een minuut later viel vervolgens de gelijkmaker. Uit een vrije trap van Jeffrey de Visscher kopte Norair Mamedov keurig in: 1-1.

Said Bakkati troeft Sidney Schmelz (11) af.

Veendammer Theo Martens probeert Kay Velda (links) en Anmar Almubaraki van zich af te schudden.

Beide teams hadden een lange lijst van spelers die om een of andere reden niet inzetbaar waren maar dat zal uiteraard ook in de competitie wel eens voor komen. FC Emmen coach Joop Gall zette slechts veertien spelers in waaronder de proefspelers Marvin Wijks en Jurjan Mannes die beiden goede dingen lieten zien. De opvallendste speler in de tweede helft was ongetwijfeld Wout Weghorst. De jonge spits die uit het talentenreservoir van Willem ll is gekomen, scoorde twee maal op koelbloedige wijze. De 2-1 voor FC Emmen scoorde hij uit een voorzet van Norair Mamedov en de 3-1 kopte hij uit een hoekschop bij de tweede paal binnen. Kort voor tijd werd het nog 4-1 uit een strafschop die door Anmar Almubaraki werd benut. De trap vanaf elf meter ontstond na een overtreding van Luis Pedro op Wout Weghorst. Pedro kreeg van scheidsrechter Otto ook een rode kaart zodat SC Veendam het duel met tien man moest uitspelen. Het kwam in de resterende minuten nog zwaar onder druk te staan maar een vijfde tegentreffer bleef uit. Dat zou ook wel iets teveel van het goede zijn geweest omdat SC Veendam in het tweede bedrijf ook een paar kansen had gehad. Zo kreeg bij de 1-1 stand Sidney Schmelz een kans na een misser van Said Bakkati maar miste en een kopbal van Arjan Wiegers na een zeldzaam foutje van Mauricio Mazzetti leidde ook niet tot een treffer.

De stemming was goed op de Emmer bank.

Marvin Wijks probeert een tackle van Lars Lambooij te ontwijken.

Wout Weghorst (rechts) krijgt de felicitaties voor een van zijn twee goals. (Foto’s FC Emmen Media).

SC Veendam-FC Emmen 1-4. 34. Deul 1-0, 44. Mamedov 1-1, 70. Weghorst 1-2, 82. Weghorst 1-3, 87. Almubaraki (strafschop) 1-4. Scheidsrechter: Otto. Rode kaart: 86. Luis Pedro (SC Veendam. Gele kaart: Ter Heide, Velda (FC Emmen). Toeschouwers: 800 (in Musselkanaal).

SC Veendam: Timmerman; Wagenaar, Apau, Vakalopoulos (62. Van Elsas), Luis Pedro, Rozema (46. Martens), Lambooy, Overtoom (62. McKinnon), Schmelz, Hutten (76. Katschner), Deul (62. Wiegers).

FC Emmen: Van der Vlag; Bakkati, Görtz, Mazzetti, Kunst, Velda, Almubaraki, Mannes (76. Metaj), De Visscher (46. Wijks), Ter Heide (64. Weghorst), Mamedov.