Terug naar overzicht Terug

FC Emmen levert prima prestatie tegen De Graafschap


Precies een week voor de start van de competitie heeft FC Emmen een prima prestatie geleverd door de kersverse eredivisionist De Graafschap op een 1-1 gelijkspel te houden. Daarbij werden in deze te Doetinchem gespeelde wedstrijd beide goals ook nog door de Emmenaren gescoord want Johan Kulhan was zo onfortuinlijk in eigen doel te scoren maar Arjen Hagenauw zorgde vervolgens voor de zeker niet onverdiende gelijkmaker.


Nu de voorbereiding ten einde is de vraag natuurlijk hoe de basisopstelling er de volgende week tegen FC Oss gaat uit zien. Wat FC Emmen betreft zijn er niet veel verrassingen te verwachten want de selectie is momenteel nog veel te smal. Bovendien is verdediger Tim Siekman zeker een paar maanden niet beschikbaar waardoor de spoeling nog dunner is geworden. Tegen De Graafschap stond dan ook zo goed als zeker de basis in het veld. Met in het doel Dennis Telgenkamp die de voorkeur krijgt boven Marko Meerits. ,,Een lastige keuze natuurlijk”, legt trainer Marcel Keizer uit. ,,De doorslag heeft gegeven het feit dat hij wat gemakkelijker voetbalt en zijn coaching in het Nederlands is.” Verder blijft het opmerkelijk dat Boy Deul niet speelt maar wel traint. ,,De kans is zeker aanwezig dat hij er komende vrijdag bij is”, aldus Keizer.

 

Marnix Kolder gaat het duel aan met Graafschap aanvoerder Robin Pröpper (3)

Erixon Danso wordt in bedwang gehouden.

In de eerste helft waren de partijen aardig tegen elkaar opgewassen. Bij FC Emmen was het middenveld goed op dreef en stond met onderscheppingen enkele malen aan de basis van gevaarlijk ogende aanvallen. Toch waren er aan beide kanten nauwelijks serieuze doelkansen te bewonderen. De Graafschap kreeg twee minuten voor de rust een grote mogelijkheid via Dean Koolhof maar hij stuitte op doelman Telgenkamp. FC Emmen had bijna kansjes gehad via Frank Olijve in de beginfase en een geblokt schot van Erixon Danso. Achterin vult Derre Kwee de leemte in die door Tim Siekman is achter gelaten en hij doet dat met verve hoewel hem op zich de centrale positie niet op het lijf lijkt geschreven.

Erixon Danso was afgelopen vrijdag de smaakmaker met twee fraaie assists tegen Schalke 04 en had nu ook de hoofdrol kunnen grijpen. Maar het afmaken van een aanval ging hem aanmerkelijk minder goed af dan het opzetten van een aanval. Binnen tien minuten na de hervatting kreeg hij twee dotten van kansen maar slaagde er niet doelman Hidde Jurjus te passeren. Kort na het missen van de tweede kans kreeg FC Emmen vervolgens een doelpunt om de oren. Een voorzet vanaf de rechterkant werd door Johan Kulhan met het hoofd achter zijn eigen doelman gewerkt. Kulhan hield er een pijnlijke neus aan over, hoe ernstig dat is moet nog worden bekeken.

 

Rick ten Voorde probeert de uittrap van doelman Hidde Jurjus te blokkeren.

Arjen Hagenauw (14) passeert doelman Eric Verstappen voor de 1-1 (Foto’s: Bennie Wolbers). 

Kort na de 1-0 kreeg Danso opnieuw een redelijke doelkans maar zijn laatste kapbeweging in het vijandelijke doelgebied mislukte maar net waardoor hij er slechts een hoekschop aan over hield. Daarna was er sprake van een betere fase van De Graafschap dat een tijdje behoorlijk druk zette.  Met als hoogtepunt een geweldige knal van Bryan Smeets die Telgenkamp echter onschadelijk maakte. Bij FC Emmen was intussen Arjen Hagenauw verdediger Gaby Jallo komen aflossen en de topscorer uit de voorbereiding was kort voor de tijd de maker van de gelijkmaker met als aangever Marnix Kolder. Al met al een uitslag waarmee FC Emmen kon thuis komen . Coach Marcel Keizer: ,,Over de uitvoering was ik over het algemeen redelijk tevreden. Er vallen echter nog wel enkele dingen te verbeteren.”

De Graafschap-FC Emmen 1-1. 58. Kulhan 1-0 (in eigen doel), 87. Hagenauw 1-1. Scheidsrechter: Dieperink. Gele kaart: Linthorst (De Graafschap), Olijve (FC Emmen). Toeschouwers: 2000 (op terrein vv Doetinchem).
De Graafschap: Jurjus (55. Verstappen}; Will, Pröpper, Linthorst (74. Lammers), Vida, Kaak, Smeets, Quekel, Koolhof, El Jebli (65. Godeau).
FC Emmen: Telgenkamp; Kulhan, Seip (73. Streutker), Kwee, Jallo (76. Hagenauw), Mannes, Rozema, Olijve, Danso, Kolder, Ten Voorde.