Terug naar overzicht Terug

FC Emmen legt spits Michiel Hemmen vast


FC Emmen heeft – een week voor de aftrap van de eerste competitiewedstrijd – de zoektocht naar aanvallende versterking met succes afgerond. De 30 jarige Michiel Hemmen sluit vandaag aan bij de selectie van Dick Lukkien. De geboren Zaandammer speelde een groot deel van zijn carrière voor SC Cambuur, en maakt de overstap van Leeuwarden naar Emmen op amateurbasis.

FCE_Hemmen

Manager voetbalzaken Jan Korte over Hemmen: “Met de komst van Michiel Hemmen hebben we een ervaren spits aan onze selectie toegevoegd. Michiel is groot en sterk, bovendien balvast en kan zodoende als aanspeelpunt fungeren, maar ook zeker zelf het net vinden. Kortom: voor ons een zeer welkome kwantitatieve en kwalitatieve versterking. We hebben met Michiel gesproken over zijn toekomstplannen, en die liggen vanaf januari 2018 in Azië. Die droom kan hij enkel verwezenlijken door zichzelf het komende halfjaar fit te houden en zich als trefzekere spits te profileren. Dat past ons enorm en wij kunnen dit buitenkansje niet laten lopen.”

Michiel Hemmen: “De afgelopen periode ben ik me gaan oriënteren en heb ik een plan voor de toekomst gemaakt. Ik wil nog éénmaal een buitenlands avontuur aangaan, en als tussenstap is Emmen een mooie club om te spelen. Fit blijven, wedstrijden spelen en doelpunten maken is mijn doelstelling. FC Emmen zocht nog een balvaste aanvaller met gevoel voor de goal. Onze wegen kruisen zich op het juiste moment en volgens mij kunnen we elkaar de komende tijd vooruit helpen.”