Terug naar overzicht Terug

FC Emmen laat het afweten tegen De Graafschap


De Graafschap hield Open Dag in Doetinchem waar de thuisclub FC Emmen had uitgenodigd om het festijn op te luisteren. Voor beide teams was het de afsluiting van de oefenperiode en dus tijd om de beoogde basis in te zetten. Aan de hand van de 3-1 eindstand in het voordeel van de Achterhoekers kan worden geconcludeerd dat de Drentse formatie nog niet helemaal klaar is. De uitslag ziet er zo op het oog nog redelijk uit, maar de waarheid is dat FC Emmen bepaald ondermaats presteerde. Vooral in verdedigend opzicht lieten de Emmenaren veel te veel steken vallen. De 3-0 ruststand had zelfs nog hoger kunnen uitvallen.


Resultaten in de voorbereiding kunnen zowel hoopgevend als misleidend zijn. FC Emmen liet voor het duel tegen De Graafschap vooral tegen betaalde clubs goede resultaten zien wat de Emmer burger moed geeft. Het vertoonde spel in Doetinchem behoort duidelijk niet tot de hoopgevende partijtjes want FC Emmen had tegen de Achterhoekers weinig of niets in te brengen. Dat ondanks het feit dat de basisopstelling toch zo goed als vaststaat. Maar de aloude wijsheid van een slechte generale wordt meestal gevolgd door een goede uitvoering, houdt FC Emmen met het oog op de competitiestart volgende week vrijdag tegen RKC Waalwijk ongetwijfeld op de been.

AT5W6168

Vallen en opstaan voor Gersom Klok tegenover Lars Nieuwpoort.

AT5W6225

Een fikse plensbui teisterde de spelers.

AT5W6264

Willem Huizing viel in.

AT5W6283

Omran Haydary (uiterst links) redde de Emmer eer (Foto’s: Gerrit Rijkens)

Toch zal coach Dick Lukkien zich zorgen moeten maken want vooral in defensief opzicht zit het allerminst goed elkaar. In eerdere wedstrijd tegen Vitesse en FC Groningen viel het op dat de doelpunten soms erg gemakkelijk werden weggegeven en dat was ook in Doetinchem weer het geval. Dat laatste tot grote vreugde van De Graafschap spits Daryl van Mieghem die voor rust tot een echte hattrick kon komen. Het begon in de vierde minuut met een vrije trap ineens die doelman Dennis Telgenkamp verraste. Negen minuten later stond het al 2-0, deze keer haalde hij ongehinderd vanaf links uit. Daar tussen door vlogen nog af en toe ballen rakelings voor de goal van Telgenkamp langs zonder schade aan te richten. De 3-0 viel na een dik half uur. Verdediger Jeroen Veldmate werd er finaal uitgelopen door Van Mieghem en Telgenkamp die kort daarvoor nog inzetten van Van den Hurk en Abena had gestopt, moest voor de derde maal de bal uit het net halen. De enige kans voor FC Emmen in de eerste helft was een kopballetje van Cas Peters waarmee doelman Bednarek geen moeite had.

1

Glenn Bijl duelleert met Fabian Serrarens (22)

7

Dennis Telgenkamp wordt geklopt.

22

Alexander Bannink zit klem.

32

Nick Bakker (rechts) wil Tim Receveur (8) de voet dwars zetten (Foto’s: Bennie Wolbers).

In de tweede helft was De Graafschap minder scherp en werd ook een beetje afgekoeld door een stevige plensbui. Bij FC Emmen werd na ruim een uur gewisseld en de gasten hadden nu iets meer aandeel in het spel zonder tot overdreven kansen te komen. Daarvoor moest worden gewacht tot de allerlaatste minuut toen een voorzet van Glenn Bijl door invaller Omran Hayday bijna op de doellijn werd ingekopt. De 3-1 gaf een wat vriendelijker eindstand  ter zien, maar er was geen reden tot tevredenheid. Trainer Lukkien krijgt echter op korte termijn vermoedelijk meer mogelijkheden omdat de geblesseerden Henk Bos en Anco Jansen aan de beterende hand zijn.

De Graafschap-FC Emmen 3-1. 4. Van Mieghem 1-0, 13. Van Mieghem 2-0, 34. Van Mieghem 3-0. Toeschouwers: 4000.
De Graafschap: Bednarek; Tutuarima (81. Van Overbeek), S. Nieuwpoort, Abena, L. Nieuwpoort, Driver; Serrarens (81. El Jebli), Diemers, Receveur; Van den Hurk, Van Mieghem (66 Ars).
FC Emmen: Telgenkamp: Bijl, Veendorp, Veldmate, Bakker, Klok, Ben Moussa (66. Huizing), Loen (66. Chacon), Peters (66. Haydary), Bilate, Bannink (77. Bijlsma).