Terug naar overzicht Terug

FC Emmen laat twee punten liggen in Waalwijk


FC Emmen werd in Waalwijk geconfronteerd met een compact verdedigend RKC. De hekkensluiter had geen lust om tegen de veel scorende Drentse formatie in het mes te lopen en slaagde er met deze taktiek in om een 1-1 gelijkspel uit het vuur te slepen. De Emmenaren bezaten niet het vernuft om de Waalwijkse muur te slechten en lieten hierdoor twee kostbare punten in Noord-Brabant liggen.


Gert Heerkes (links)  en Marcel Keizer waren onder de toeschouwers in Waalwijk.

Cas Peters kon deze avond niet het verschil maken.

Frank Olijve scoort hier de 1-1. Doelman Ralph Vos heeft het nakijken.

 Na het goede spel tegen FC Eindhoven was het duel tegen de nummer twintig een stapje terug. Dat had veel te maken met de defensieve houding van de thuisploeg maar aan de andere kant ontbrak ook de intelligentie om dit te doorbreken. Een tegenstander uit de tent proberen te lokken door achterin de bal breed te leggen of vanuit de middencirkel terugleggen op de eigen doelman is bijvoorbeeld een achterhaald middel waar geen tegenstander meer in tuint. Trainer Joop Gall had het ook gezien: ,,RKC speelde compact en daar moesten we doorheen breken. We deden dat echter niet goed, het tempo lag veel te laag en we vonden de vrije man maar niet. Tot overmaat van ramp krijg je in het begin ook nog een goal tegen. Na rust hebben we geprobeerd voorin wat meer ruimte te maken maar we hebben te weinig gecreëerd. Wel veel balbezit maar het leidde tot niets. Jammer natuurlijk want we hadden vanavond de kans om wat meer afstand van de concurrentie te nemen.’’

Boy Deul probeert een tegenstander te ontwijken.

Spitsen hebben het niet gemakkelijk. Roland Bergkamp wordt hier omarmd (Foto’s: Gerrit Rijkens).

Coach Peter van den Berg van de thuisclub vond dat FC Emmen optisch de betere ploeg was maar was heel blij met het punt. ,,We hadden de week er voor in Oss vier doelpunten tegen gekregen en dat wilden we tegen FC Emmen voorkomen. Dan hadden we ook nog het geluk om uit de enige mogelijkheid nog te scoren. Na de rust was ik bang dat we na de 1-1 er onderdoor zouden gaan maar we bleven overeind.’’

RKC Waalwijk-FC Emmen 1-1. 10. Esajas 1-0, 50. Olijve 1-1. Scheidsrechter: Lindhout. Gele kaart: Valpoort (RKC), Bakkati (FC Emmen). Toeschouwers: 2150.
RKC Waalwijk: Vos; Coster, Verkoelen, Wormgoor, Van Weert, Salhi, Deckers, Van Zeelst, Valpoort, Esajas (44. Bernadina), Yildirim (75. Martina).
FC Emmen: Meerits; Bakkati, Luis Pedro, Seip, Siekman, Olijve, Vossebelt, Bannink (86. Mannes), Deul, Bergkamp, Peters (86. Resida).