Terug naar overzicht Terug

FC Emmen kan in Waalwijk niet winnen


Winnen in Waalwijk stond bij FC Emmen hoog op het verlanglijstje. Dat was namelijk nog nooit eerder gebeurd maar ook in de zevende poging werd dat doel niet bereikt. Er zat wel een groot verschil in het RKC van vroeger en dat van nu. In de eerdere zes ontmoetingen was RKC altijd een topploeg in de eerste divisie maar dat is dit seizoen niet het geval. De 1-1 was daarom een tikkeltje teleurstellend. In de zijlijn behaalde FC Emmen echter nog wel een prijsje. De gelijkmaker van Frank Olijve betekende namelijk het 72e doelpunt in het huidige seizoen en dat is in de dertigjarige geschiedenis van het betaalde voetbal nooit eerder gepresteerd. Het record stond op 71 in het seizoen 95/96.


FC Emmen kwam snel op achterstand toen RKC uit de eerste en later bleek ook de enige kans in de eerste helft scoorde. In de tiende minuut verwerkte de verdediging met doelman Marko Meerits aan het hoofd een hoekschop zo slordig dat Malcolm Esajas kon scoren. FC Emmen vond daarna niet de goede oplossing om de Waalwijkse muur te doorbreken. Toch kreeg het zeven minuten voor de pauze een geweldige kans met een schot van Boy Deul maar hij schoot vanaf dik twintig meter op de lat. Op slag van rust kreeg doelman Meerits het nog even benauwd toen Luis Pedro te slap terugspeelde maar dat liep goed af.

Alexander Bannink tussen twee Waalwijkers in.

De inleiding tot de gelijkmaker door een liggende Niek Vossebelt.

Frank Olijve heeft haast maar het zou niet baten (Foto’s: Bennie Wolbers).

Na de thee leek FC Emmen er van doordrongen dat het roer om moest en dat kreeg vlot gestalte in de gelijkmaker. In de vijfde minuut kopte Niek Vossebelt een voorzet vanaf rechts in, doelman Ralph Vos, de derde doelman van RKC, keerde het schot waarop Frank Olijve kon binnen tikken: 1-1. Voor Olijve een verdiende beloning want hij was een van de betere Emmenaren deze avond. FC Emmen had de opdracht het spel breder te houden en niet steeds in de trechter te lopen en dat leverde ook een optisch overwicht op. Maar het aantal uitgespeelde kansen bleef aan de lage kant. Elf minuten voor het einde brak Alexander Bannink door maar zag zijn inzet tot hoekschop worden verwerkt. Even daarna werd hij op weg naar het RKC doel omver geduwd maar scheidsrechter Lindhout zag er geen overtreding in. FC Emmen heeft tegenwoordig een goede bankbezetting maar daar werd pas in de laatste minuten gebruik van gemaakt, de wissels konden in die korte tijd echter geen potten breken.