Terug naar overzicht Terug

FC Emmen laat Heracles Almelo ontsnappen


In de zoektocht naar een tweede spits, de Fransman Koné liet het eerder afweten, kwam op het fraaie sportpark De Rohorst in Den Ham Roland Bergkamp opdraven. De achterneef van Dennis is geen onbekende want hij heeft eerder voor Excelsior en afgelopen seizoen voor VVV-Venlo gespeeld. Daar tussen in zat een mislukt avontuur in Engeland. De lange spits, die niet met de groep had getraind, had het niet gemakkelijk tegen de fors ingrijpende verdedigers van Heracles maar hoefde trainer Joop Gall eigenlijk niet te overtuigen. ,,Het is een krachtige spits en ik weet wat hij kan.” Zaterdag tegen Rangers FC zal hij er vermoedelijk weer bij zijn. Niet van de partij waren de verdedigers Antoine van der Linden en Kelvin Maynard, over het hoe en waarom treedt de club niet mee naar buiten en geeft dus ruimte voor speculatie waaraan hopelijk snel een einde komt.
 


Yannick de Wit (rechts) ziet zijn schot in de Heracles verdediging smoren. Links doelman Remko Pasveer en Kwame Quansah (17).

 

Roland Bergkamp (midden) wordt in de tang genomen.

  

Quenten Martinus probeert Milano Koenders (2) te ontwijken. 

Het was opvallend hoe FC Emmen in de eerste helft de eredivisionist vaak de baas was. ,,En dat na die zware partij van afgelopen zaterdag en een avondje stappen”, genoot Joop Gall. ,,Ze staan er dan toch maar weer waarvoor mijn respect. Keeper Remko Pasveer van Heracles heeft zeker twee zeker lijkende goals weten te voorkomen. Wat natuurlijk zijn klasse is.” De ploeg van nieuwe trainer Jan de Jonge werd in de duels vaak afgebluft terwijl daarnaast FC Emmen met Quenten Martinus en Elson Almeida ontzettend veel snelheid in de ploeg heeft. Alleen jammer dat de kansen niet werden benut. Yannick de Wit, Roland Bergkamp, Pedro Luis en Quenten Martinus kregen prima tot uitstekende mogelijkheden maar het was steeds net niet. 

  

Leandro Resida passeert hier doelman Pasveer maar de bal zou naast gaan

 

Scheidsrechter Rogier Honig fluit voor een overtreding van Lerin Duarte (Foto’s: Bennie Wolbers))

In de tweede helft wisselde Joop Gall zeven keer en toen was het soms vloeiende van de eerste helft verdwenen. Hoewel na tien minuten Leandro Resida wel nog een grote mogelijkheid kreeg toen hij doelman Pasveer al was gepasseerd maar de rappe Resida lepelde naast. Vijf minuten later scoorde Heracles, dat elf wissels mee had gebracht, wel uit wat feitelijk de eerste doelkans voor de Almeloërs was. Bryan Linssen was de maker met een diagonaal schot. De pogingen van FC Emmen om op zijn minst een gelijkspel uit het vuur te slepen leden vervolgens allemaal schipbreuk. De uiteindelijke 1-0 nederlaag bood voor FC Emmen evenwel genoeg aanknopingspuntjes om de komende tijd positief tegemoet te zien. Opvallend was verder nog dat het vaak een pittige partij was die vier gele kaarten opleverde. Het gaf aan dat de voorbereiding zo langzamerhand in een serieus stadium is gekomen.

Heracles Almelo-FC Emmen (in Den Ham) 1-0 (0-0). 60. Linssen 1-0. Scheidsrechter: Honig. Gele kaart: Paljic, Quansah (Heracles), Dantuma, Martinus (FC Emmen). Toeschouwers: 1200.
FC Emmen: Van der Vlag; Bakkati (70. De Groot), Pedro Luis, Siekman (70. Görtz), Metaj, De Wit (60. Olijve), Almubaraki (60. Bannink), Dantuma (60. Rozema), Martinus, Bergkamp (60. Weghorst), Almeida (46. Resida).  
Heracles Almelo: Pasveer, Schenkeveld (71. Jeroen Veldmate), Ben Rienstra, Koenders (66. te Wierik), Dorda (46. Davidson), Quansah (71. Belterman), Vujicevic (46. Navratil), Duarte, Schamp (66. Tannane), Bruns (81. Daan Rienstra), Linssen.