Terug naar overzicht Terug

Ally McCoist een levende Ranger legende


Hij scoorde 251 competitiegoals voor Glasgow Rangers waarvoor hij 581 duels nodig had. Hij kwam 61 maal voor Schotland uit en scoorde daarin 19 goals.

Zaterdag krijgt FC Emmen dus bezoek van Rangers FC: een club die nog maar een jaar oud is maar toch een geweldige geschiedenis kent. Als Glasgow Rangers was het een Europese topclub doch financieel wanbeheer maakte in 2012 een einde aan de club waar Dick Advocaat ooit trainer was. Er kwam geen doorstart, in plaats daarvan werd een nieuwe club opgericht met een overduidelijke knipoog naar het verleden. De Schotse voetbalbond kende echter geen pardon en bepaalde dat Rangers FC gewoon onderaan  moest beginnen wat dus de Schotse derde divisie werd en dat is een niveau wellicht vergelijkbaar met onze Topklasse.
 
Rangers FC was een goudmijn voor de armoedige clubs uit de derde divisie. De toeschouwersaantallen waren ongekend door het enorme aantal supporters dat Rangers FC meebracht. In thuiswedstrijden was het minste bezoekersaantal in het fameuze Ibrox stadion altijd nog een dikke 23.000 en de topper was 50.048 tegen Berwick. Voor het nieuwe seizoen zijn er al 30.000 seizoenkaarten verkocht! Rangers FC werd uiteraard met overmacht kampioen en moet nu proberen dat zelfde in de tweede divisie te volbrengen. Het moet strijden tegen weinig inspirerende clubs als Stranraer, Stenhousemuir, Forfar en East Fife wat niet eens altijd simpel is gelet op de tweehonderd procent inzet die deze club op de mat plegen te brengen.


Manager Ally McCoist heeft zijn selectie inmidels weer versterkt en het is een internationaal gezelschap. Anestis Argyriou komt uit Griekenland, Emilson Cribari is Braziliaan die voor Napoli en Lazio heeft gespeeld, Sebastian Faure heeft de Franse nationaliteit en komt van Lyon. Verder de nodige Ieren en uiteraard Schotten zoals de nieuwe doelman Cammy Bell die Schots international is. De competitie begint voor Rangers op 10 augustus thuis tegen Brechin City. Behalve tegen FC Emmen speelt Rangers FC nog een oefenduel op het vaste land en wel woensdag 17 juli tegen FC Gütersloh.

(Voor de topwedstrijden Ajax-Osasuna en FC Emmen-Rangers FC op 19 en 20 juli zijn, naast aan de balie van het stadion van FC Emmen, ook kaarten verkrijgbaar bij diverse C1000 supermarkten in Zuidoost Drenthe.