Terug naar overzicht Terug

FC Emmen laadt zich op voor duel tegen hekkensluiter


FC Emmen gaat vrijdagavond op bezoek bij rode lantaarn drager Achilles ’29. Deelnemers aan de toto vullen dan ongetwijfeld een 2 in omdat volgens de stand op de ranglijst alles anders dan een zege voor de bezoekende club een verrassing zou zijn. Immers de Groesbekers staan momenteel redelijk uitzichtloos op de laatste plaats met slechts een overwinning namelijk op 19 augustus in de uitwedstrijd tegen Helmond Sport.


Maar er is weinig reden om de Groesbekers te onderschatten. De laatste twee wedstrijden werden slechts met een doelpunt verschil verloren waaronder een 1-0 bij het hoog geklasseerde Almere City FC. Daarvoor werd in eigen huis gelijkgespeeld tegen De Graafschap. Achilles ’29 zit ongetwijfeld in een fase waarin alles tegen zit. Voor trainer Eric Meijers is het zaak de boel om te draaien en met die instelling krijgt FC Emmen het vrijdag te maken. Op de achtergrond begint het degradatiespook natuurlijk ook al de kop op te steken, want de nummer laatst daalt immers af naar de tweede divisie.

Achilles ’29 maakt pas voor het vierde jaar deel uit van de Jupiler League maar heeft het sportief gezien nog steeds erg moeilijk. Vanaf 2013/14 werd achtereenvolgens de 20e, 18e en 15e plaats behaald. In die periode heeft FC Emmen op sportpark De Heikant in Groesbeek een maal 0-0 gespeeld en twee keer met 2-1 gewonnen. In het afgelopen seizoen scoorde Erixon Danso in de allerlaatste seconde de winnende treffer.

De thuisclub moet het tegen FC Emmen o.a. zonder Coen Gortemaker stellen. De ex-speler van Heracles Almelo kreeg tegen FC Oss de rode kaart en is voor drie duels geschorst. Opvallend verder dat Eric Meijers tegen FC Oss een zestienjarige liet debuteren die luistert naar de naam Brian Campman.

Scheidsrechter is Christiaan Mulder die dit seizoen twee keer een duel waarbij FC Emmen was betrokken heeft gefloten. Hij leidde Jong PSV-FC Emmen (1-0) en Fortuna Sittard – FC Emmen (2-2).

FC Emmen supporters die de wedstrijd tegen Achilles ’29 willen bezoeken, worden geen beperkingen opgelegd. Er kunnen in Groesbeek gewoon kaartjes aan de kassa worden gekocht voor de prijs van 10 euro per stuk.