FC Emmen krijgt te weinig met gelijkspel tegen Jong Ajax

FC Emmen verstaat als geen andere club in de Jupiler League gelijk te spelen. De 2-2 in de goed gevulde JENS Vesting was al weer de tiende van het seizoen. De vraag blijft natuurlijk hoeveel van die gelijke spelen in winst had kunnen eindigen. Tegen Jong Ajax was het wel duidelijk, FC Emmen kreeg genoeg kansen om ruim afstand te nemen maar liet dat achterwege. De Amsterdammers konden daardoor kort voor tijd op gelijke hoogte komen.

De opstelling van FC Emmen was niet echt verrassend met Michiel Hemmen en Jeroen Veldmate weer in de basis. Laatstgenoemde deed al na 55 seconden van zich spreken door een totaal mislukte terugspeelbal af te leveren. Azor Mazraoui had daarvan kunnen profiteren maar schoot tot opluchting van Veldmate in het zijnet. Nadat Jeroen Veldmate zijn ‘dingetje’ had gedaan ontspon zich  een zeer aantrekkelijke eerste helft, Jong Ajax verstopte zich niet en kwam al in de vierde minuut op voorsprong. Een mazzelgoaltje weliswaar want de voorzet van rechterspits Che Nunnely vloog via het been van Keziah Veendorp in het Emmer doel: 0-1. FC Emmen had het even moeilijk maar ontworstelde zich langzamerhand aan de druk en sloeg na een kwartier terug. Glenn Bijl leverde de assist en Cas Peters zorgde voor een vlekkeloze afwerking: 1-1. Een mooi uitgespeelde goal en dat kon ook van de 2-1 worden gezegd. Hilal Ben Moussa en vervolgens Glenn Bijl leverden het voorwerk en Michiel Hemmen werkte perfect af: 2-1. Een mooie ruststand derhalve.

Voetbal Fc Emmen - Jong Ajax Foto Boudewijn Benting Emmen km 5
Alexander Bannink aan de bal, links kijkt Tim Siekman toe
Michiel Hemmen heeft Danilho Doekhi voor zich
Ajax doelman Alblas in een lastig parket.

Na de rust keerde Jeroen Veldmate, nog steeds last van een enkelblessure, niet terug waarvoor Youri Loen in de ploeg kwam. Achterin nam Nick Bakker de plaats van Veldmate over en ging Tim Siekman een linie terug. Bij Jong Ajax werd aanvaller Zian Flemming gewisseld voor Noa Lang. FC Emmen kreeg al spoedig een dot van een kans via Nick Bakker maar meer dan een hoekschop leverde het niet op. Cas Peters, na aangeven van Glenn Bijl, schoot in het zijnet en Youri Loen haalde van net buiten de zestien snoeihard uit maar mikte over. Een kwartier voor tijd kreeg Michiel Hemmen nog een prima mogelijkheid om zijn ploeg in veilige haven te brengen maar ook hij kreeg de bal niet langs doelman Norbert Alblas.

Cas Peters in extase na zijn  1-1

Jeroen Veldmate tussen twee Ajacieden (Foto’s: Boudewijn Benting).

Jong Ajax kreeg in de tweede helft geen grote kansen en de gelijkmaker twaalf minuten voor het einde kwam dan ook uit de lucht vallen. Invaller Noa Lang krulde de bal net binnen de zestien keurig langs doelman Telgenkamp: 2-2. Het werd tevens de eindstand en Jong Ajax coach Michael Reiziger vond het wel een terechte uitslag. FC Emmen trainer Dick Lukkien was het met die conclusie echter totaal niet eens. ,,Als er een ploeg had moeten winnen waren wij dat gezien het aantal kansen. Vooral na de pauze kregen we vier grote kansen waarvan de grootste voor Nick Bakker was. Maar over het spel kan ik best tevreden zijn, de uitslag is echter teleurstellend.’’

FC Emmen – Jong Ajax 2-2 (2-1).  4. Veendorp (eigen doel) 0-1, 14. Peters 1-1, 41. Hemmen 2-1, 78. Lang 2-2. Scheidsrechter: Oostrom. Gele kaart: Bijl, Veendorp, Bannink (FC Emmen), Matusiwa, Mitchel Bakker (Jong Ajax). Toeschouwers: 4766. .
FC Emmen: Telgenkamp; Klok, Veendorp, Veldmate (46. Loen), Nick Bakker, Been Moussa, Bijl, Siekman, Peters (86. Haydary), Bannink, Hemmen (82. Jansen).
Jong Ajax: Alblas; Mitchel Bakker, Bergsma, Doekhi, Sidoel, Mazraoui, Matusiwa, Dani de Wit (74. Sierhuis), Flemming (46. Lang), Cassiera, Nunnely.