Terug naar overzicht Terug

FC Emmen kijkt uit naar duel tegen Jong Ajax


FC Emmen heeft met nog twee thuiswedstrijden voor de boeg in 2017 de kans om voor een mooie afsluiting van het jaar te zorgen. De ploeg van trainer Dick Lukkien staat er goed voor met drie overwinningen en twee gelijke spelen in de laatste vijf wedstrijden. De komende wedstrijd is echter de zwaarste want dan ontvangt FC Emmen in de eigen JENS Vesting nummer drie Jong Ajax.


Het is altijd maar afwachten met wat voor elftal Jong Ajax voor de dag komt, maar er zullen ongetwijfeld weer aanstaande toppers van de partij zijn. Vorig jaar kon Emmen genieten van de aanwezigheid van Matthijs de Ligt en Frenkie de Jong, wel de grootste talenten die de JENS vesting hebben aangedaan. Zij zullen er niet meer bij zijn gezien hun doorbraak in de hoofdmacht. De Colombiaanse spits Mateo Cassiera is de grootverdiener en topscorer van Jong Ajax en zal hoogstwaarschijnlijk wel van de partij zijn. Hij is een vaste waarde in Jong Ajax hoewel dat ongetwijfeld niet de opzet van zijn komst was. Cassiera scoorde al negenmaal voor Jong Ajax. Andere schutters zijn Noussair Mazraoui met 4 goals en de Noor Dennis Johnson met eveneens 4 treffers. Tot de vaste kern behoren verder Danilho Doekhi, Leon Bergsma, Dani de Wit en Carel Eiting.

Jong Ajax heeft acht weken op de eerste plaats gestaan in de Jupiler League maar de laatste maanden zijn de resultaten wisselvallig. Zo werd uit verloren van Go Ahaed Eagles, Jong AZ en NEC Nijmegen maar begin december werd wel met 4-0 bij MVV Maastricht gewonnen. Zian Flemming en Kaj Sierhuis scoorden elk twee doelpunten. Trainer Michael Reiziger van Jong Ajax zette tot nu toe vier verschillende doelmannen in. Van hen heeft Stan van Bladeren de meeste duels (5) in het doel gestaan

Wat de onderlinge resultaten betreft is het opvallend dat FC Emmen thuis ongeslagen is tegen de jonge Amsterdammers. FC Emmen won twee duels (4-0 en 4-2) en de andere twee eindigden in gelijke spelen (0-0 en 2-2). Met welke elf FC Emmen aan de start gaat, is nog niet bekend. Michiel Hemmen en Jeroen Veldmate kunnen in elk geval weer van de partij zijn. Mario Bilate, Joris Voest, Josimar Lima en Henk Bos zitten in de ziekenboeg. Als scheidsrechter is Ingmar Oostrom uit Oudewater aangewezen.