Terug naar overzicht Terug

FC Emmen krijgt Jong Ajax op bezoek


 FC Emmen hoopt een eerste stap daartoe te zetten middels een positief resultaat tegen Jong Ajax. Volgens de huidige stand geen topteam maar wel gespekt met tal van grote talenten maar wel elke week in een andere opstelling. Jong Ajax staat momenteel zestiende terwijl FC Emmen drie plaatsen hoger staat. 

Op de vierde competitiedag trad FC Emmen op het sportpark De Toekomst in Duivendrecht aan en speelde daar tegen een team (uitslag 1-1) met een o.a. een keeper genaamd Jasper Cillessen. Davy Klaassen was tegen FC Emmen ook een opvallende speler en brak later door in de hoofdmacht. Joël Veltman speelde niet tegen FC Emmen maar behoorde wel tot de selectie van Jong Ajax en is nu al door Louis van Gaal ingelijfd. Vier maanden later heeft Jong Ajax trainer Fons Groenendijk al een dikke vijftig spelers in de Jupiler League laten debuteren. 

FC Emmen heeft geen uitpuilende selecties maar kan toch terugblikken op een goede eerste competitie helft. Alleen de afsluiting van het jaar 2013 verliep niet geheel rimpelloos want  van de laatste acht duels voor de winterstop werd er slechts eentje gewonnen naast twee gelijke spelen. Een goede start tegen Jong Ajax is daarom van groot belang. De Amsterdammers hebben echter vlak voor de winterstop het ritme van de Jupiler League blijkbaar te pakken want ze haalden acht punten uit de laatste vier wedstrijden.